Nejnovější vynález královny nefunkčních robotů Simone Giertz vás překvapí, protože funguje

Sama o sobě říká, že je velmi dobrá ve vytváření velmi špatných věcí. Neortodoxní vynálezkyně švédského původu Simone Giertz je známá také jako královna nefunkčních robotů, ničitelka tranzistorů, mistryně v selhání nebo matka příšerných vynálezů. Její poslední dílo ale všechny překvapí a někoho možná i zklame, speciální elektronický kalendář totiž beze zbytku plní svoji funkci.

  • 3. prosince 2018
bulb

Nejnovější vynález královny nefunkčních robotů Simone Giertz vás překvapí, protože funguje

main-article
bulb
main-article

Lustr pokaždé jinak. Kreativní LED žárovku Smartbunch poskládáte podle své fantazie

LED žárovky a svítidla mohou mít různé tvary, Smartbunch jde ale ještě dál. Každá „žárovka“ představuje jeden trojúhelníkový modul, který lze propojit s ostatními a docílit tak nejrůznějších trojrozměrných objektů. Výsledné dílo může viset ze stropu jako lustr nebo vytvářet útulnou atmosféru coby designová stolní lampa. A až vás začne nudit, jednoduše ji zase přestavíte.

  • 7. května 2018
bulb
main-article

LED žárovku s výjimečným designem testovali vysoko nad oblaky. Jak to dopadlo?

Minimalistická, lehce retro, ale přitom moderní LED žárovka ARC se bude pravděpodobně líbit i odpůrcům nových trendů. Ve svítidlech ji určitě nebude nikdo maskovat, její atraktivní vzhled vynikne nejlépe sám o sobě. Umožňuje stmívání a díky testování v opravdu extrémních podmínkách by měla i něco vydržet. Jak obstála při výletu do výšky 30 km nad zemí i v kampani na Kickstarteru?

  • 26. února 2018
bulb
main-article

Jednokolka Uno Bolt: Jak se řídí kříženec elektrokola a segwaye?

Celá plejáda nejrůznějších osobních vozítek na elektrický pohon, které se v poslední době představily světu, ještě zdaleka nekončí. Co říkáte na elektrickou jednokolku s gyroskopickým stabilizačním mechanismem, jaký znáte z hoverboardů a segwayů? Řídí se nakláněním na sedadle a vyjede i do stoupání. Jak daleko dojedete na 1 nabití?

  • 6. září 2017
bulb
main-article

Keramika z 3D tiskárny? Pro ClayXYZ to není žádný problém

Kdo si myslí, že produkty z 3D tiskáren musí být jen z plastu, zaspal dobu. 3D tiskárny dnes tisknou snad ze všech běžných materiálů včetně kovu a skla. Tiskárny se zároveň stále zmenšují do podoby vhodné pro osobní a domácí použití. K nejnovějším přírůstkům do rodiny stolních 3D tiskáren patří ClayXYZ pro tisk keramiky.

  • 26. července 2017
bulb
main-article

Volání bez telefonního sluchátka? Chytrý náramek Sgnl ví, jak na to

Po sluchátkách Zungle Panther, která dokázala přenášet zvuk prostřednictvím rozvibrování lebky, nadchl portály Kickstarter i Indiegogo chytrý náramek Sgnl. Ten umožňuje realizovat telefonické hovory pomocí prstu, který si volající přitiskne namísto sluchátka k uchu. I když se to může zdát lehce bizarní, funguje to. Až potkáte člověka s prstem v uchu, který mluví sám se sebou, budete mít jasno.

  • 24. ledna 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru