Tarif D57d: Nová sazba především pro tepelná čerpadla

Využíváte pro vytápění domácnosti tepelné čerpadlo, nebo se k tomu teprve chystáte? Pak je tarif D57d tím nejvýhodnějším řešením, které vám pomůže uspořit značnou částku za energie ve vašem domácím rozpočtu. Podíváme se, v čem je tarif výhodný a jak jej jednoduše získat.

  • 1. srpna 2023
bulb

Tarif D57d: Nová sazba především pro tepelná čerpadla

main-article
bulb
main-article

Noční proud už nefunguje aneb 7 věcí, které jste možná nevěděli o nízkém tarifu elektřiny

Kdy běží noční proud pro levnější odběr elektřiny? Už dávno neplatí, že za proud odebíraný mezi 22. a 6. hodinou zaplatíme méně. Střídání mezi lacinějším a dražším odběrem elektřiny řídí spínání HDO (hromadné dálkové ovládání) v každé distribuční oblasti jinak. Časy zapnutí nízkého tarifu ČEZ se tedy liší od „nočního proudu“ E.ONu. Kolik se dá díky nízkému tarifu ušetřit? Spočítali jsme za vás.

  • 9. března 2023
bulb
main-article

Distribuční sazba D26d: Výhodná pro ohřev a vytápění

Máte v domácnosti nainstalovaný bojler nebo využíváte vytápění pomocí elektrických akumulačních kamen? Pak si můžete zažádat o výhodnější dvoutarifovou distribuční sazbu D26d. Jaké podmínky musí domácnost splnit, aby jí dodavatel distribuční sazbu s nízkým tarifem schválil?

  • 10. září 2020
bulb
main-article

Vysoký a nízký tarif: Co vše potřebujete vědět?

Přestože všichni spotřebováváme stejnou elektřinu, každý z nás za ní platí jinak. Cena elektrické energie se vypočítává z distribuční sazby a tarifu. Podle čeho se distribuční sazba určuje a jak funguje vysoký a nízký tarif, se dozvíte v článku.

  • 11. prosince 2019
bulb
main-article

Nízký tarif od E.ON: Jak hravě zjistíte čas zapnutí levnější elektřiny?

Chtěli byste využívat nízký tarif od E.ON? Nárok na dvoutarifní sazbu elektřiny máte, jestliže elektřinou topíte nebo ohříváte vodu v elektrickém bojleru a splníte stanovené požadavky na připojení spotřebičů. Jaké výhody vám nízký tarif E.ON přinese? A věděli jste, že po zapnutí nízkého tarifu využíváte levnější proud pro všechny spotřebiče v domácnosti?

  • 20. listopadu 2017
bulb
main-article

Denní a noční proud nebo vysoký a nízký tarif: Víte, čím se liší?

Kdy během dne můžete čerpat levnější elektřinu a jak poznáte, že na ni máte nárok? Podívejte se, jak se liší odběr elektrické energie v nízkém a vysokém tarifu, kterým se také lidově říká denní a noční proud.

  • 8. prosince 2013

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru