Samsung NEON. Konkurence pro lidi ve virtuálním prostoru

Umělá inteligence nemusí být spojována jen s fyzickými produkty. S takovým nápadem přišla společnost STAR Labs. Skupina vědců, matematiků, inženýrů, stratégů a designérů se spojila pro tento plán a vznikl projekt s názvem NEON. Hlavním cílem je vytvoření humanoidního robota, avšak ve virtuální realitě, kde by mohl být online dostupný každému s připojením.

  • 15. ledna 2021
bulb

Samsung NEON. Konkurence pro lidi ve virtuálním prostoru

main-article
bulb
main-article

Zelenina bez vlastní zahrady? Chytrý skleník vypěstuje salát či mrkev i v bytě

Ne každý má zahradu, nebo alespoň balkon, kde si může vypěstovat vlastní salát či bylinky. Péče o rostliny navíc vyžaduje spoustu času při pletí, okopávání a zalévání. Pokud si přesto nechcete nechat ujít radost z vlastních výpěstků, nejnovější vynález korejských designérů vás jistě potěší. Domácí skleník Plantbox se ovládá smartphonem a postará se sám téměř o všechno. Přemek Podlaha by se divil.

  • 20. července 2018
bulb
main-article

Trháky a propadáky z CES 2018: robostriptéři, jezdící kufr i čelenka, která hubne za vás

Startupy, technologičtí giganti i roboti se v lednu sjeli do Las Vegas na CES 2018. Na největším veletrhu spotřební elektroniky se pod nohy pletly jezdící kufry i robopsi, lidé si rolovali do tašek televize, děti soutěžily v čištění zubů s kartáčky s rozšířenou realitou a někteří roboti dělali Zagorku a odmítali spolupracovat při předvádění před diváky. Co přelomového i šíleného přinesl CES 2018?

  • 5. února 2018
bulb
main-article

Netradiční vánoční dárky: Jakého robota objeví pod stromečkem váš partner, žena či děti?

Vtipný robot, který mužům zpříjemní vysávání, hračka, která naučí děti základy programování i chytrý prsten pro ženy. Takové vychytávky najdete na našem seznamu pro Ježíška. Mezi 17 tipy na netradiční vánoční dárky se to samozřejmě hemží zábavnými drony a roboty. Přáli byste si dostat roztomilé zařízení, které plave pod vodou, učí vás programovat nebo dron, který dá KO soupeřícím dronům?

  • 11. prosince 2017
bulb
main-article

The Frame: Ozdobte si stěnu televizí Samsung maskovanou za obraz

Něco mezi televizí, fotorámečkem a pohyblivými obrazy a fotografiemi, jaké znají fanoušci Harryho Pottera. Tak vypadá The Frame, který je výsledkem spolupráce značky Samsung a designového studia Fuseproject. Co je na něm zajímavého? Chytrý rám, který je ve skutečnosti Ultra HD televizí, se tváří jako klasický obraz, dokáže ovšem reagovat na lidskou přítomnost nebo se přizpůsobit okolnímu světlu.

  • 23. března 2017
bulb
main-article

Zapomenutý nákupní seznam? Samsung představil lednici, která si zásoby ohlídá sama

Bojujete při nákupech potravin se zapomnětlivostí? Chytrá lednice Family Hub, kterou jihokorejský Samsung představil na mezinárodním veletrhu CES v Las Vegas, bude takřka nakupovat za vás. A nejen to. Že nevěříte? Věřte!

  • 18. ledna 2016

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru