Tarif D57d: Nová sazba především pro tepelná čerpadla

Využíváte pro vytápění domácnosti tepelné čerpadlo, nebo se k tomu teprve chystáte? Pak je tarif D57d tím nejvýhodnějším řešením, které vám pomůže uspořit značnou částku za energie ve vašem domácím rozpočtu. Podíváme se, v čem je tarif výhodný a jak jej jednoduše získat.

  • 1. srpna 2023
bulb

Tarif D57d: Nová sazba především pro tepelná čerpadla

main-article
bulb
main-article

Tarif D57d patří mezi nejlevnější a ušetří vám tisíce korun

Nejběžnějším postupem pro ty, kteří chtějí ušetřit nějakou tu korunu za elektřinu, bývá buď omezení a kontrola spotřeby a nebo změna dodavatele. Existuje však i další možnost, jak výslednou částku na faktuře srazit o kousek níž. Často totiž stačí změnit distribuční sazbu. Kdy můžete něco takového udělat? A jak na to?

  • 17. dubna 2023
bulb
main-article

Jan Béreš: Sociální tarif nestačí, domácnosti si připlatí i vyšší desítky tisíc

Bude sociální tarif stačit? U malých spotřeb možná, ale problém bude u těch velkých spotřeb, kde se jedná o maximální výši podpory ze strany státu do 16 000 Kč.

  • 9. dubna 2022
bulb
main-article

Distribuční sazba D26d: Výhodná pro ohřev a vytápění

Máte v domácnosti nainstalovaný bojler nebo využíváte vytápění pomocí elektrických akumulačních kamen? Pak si můžete zažádat o výhodnější dvoutarifovou distribuční sazbu D26d. Jaké podmínky musí domácnost splnit, aby jí dodavatel distribuční sazbu s nízkým tarifem schválil?

  • 10. září 2020
bulb
main-article

Vysoký a nízký tarif: Co vše potřebujete vědět?

Přestože všichni spotřebováváme stejnou elektřinu, každý z nás za ní platí jinak. Cena elektrické energie se vypočítává z distribuční sazby a tarifu. Podle čeho se distribuční sazba určuje a jak funguje vysoký a nízký tarif, se dozvíte v článku.

  • 11. prosince 2019
bulb
main-article

Šéfka ERÚ Vitásková: Nová tarifní struktura příští rok nebude, návrh přepracujeme

Návrh nové tarifní struktury (NTS), který v posledních týdnech čelil ostré kritice ze strany české veřejnosti, ale také politiků či zástupců ekologických organizací, nebude realizován. Oznámila to předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková. Původní návrh, na němž se podílel tým tvořený 40 energetickými experty, bude přepracován.

  • 2. března 2016

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru