Kolik wattů i korun spotřebuje vaše lednice, televize či PC? Podívejte se na 7 situací

Jedna babka povídala, že největším žroutem elektřiny v domácnosti je lednice. A čtyři z pěti babek vám potvrdí, že u rodin, které elektřinou netopí, ani neohřívají vodu, to většinou platí. Pátá babka, která tomu hodně rozumí, navíc dodá, že velmi záleží na tom, jak starou lednici máte, jak často používáte sušičku anebo jestli doma máte herního maniaka, co tráví dlouhé hodiny na počítači.

  • 23. února 2023
bulb

Kolik wattů i korun spotřebuje vaše lednice, televize či PC? Podívejte se na 7 situací

main-article
bulb
main-article

Energetický štítek spotřebiče: Jak se v něm vyznat?

Podle průzkumu mezi německými spotřebiteli pro 77 % lidí zůstávají energetické třídy A+++ až A na štítcích matoucí. Pokud nakupující vidí zeleně označený pruh třídy A+ nebo A, považuje výrobek za nejhospodárnější, i když kvůli přesunu většiny prodávaných zařízení do vyšších tříd, už to není pravda. EU proto do r. 2021 změní podobu energetických štítků. Jak budou vypadat a co z nich lze vyčíst?

  • 24. května 2021
bulb
main-article

Energetický štítek domu: 7 faktů, které potřebujete vědět

Kolem energetických štítků se točí plno nejasností. Na jednu stranu pomáhají potenciálním zájemcům o nové bydlení s orientací na trhu realit, na druhou stranu však přidávají vrásky majitelům domů a bytů. Zjistěte, jak to se štítkem vlastně je, kdy je doopravdy potřeba ho vyřídit a v jakých případech se bez něj můžete obejít.

  • 17. října 2019

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru