Manažer veletrhu AMPER Prousek: Na své si přijdou fanoušci elektromobilů i vodíku

Milovníci novinek v oblasti elektroniky a elektroniky si přijdou na své ve dnech od 17. do 23. března. Právě tehdy se totiž na brněnském Výstavišti uskuteční již 28. ročník mezinárodního veletrhu AMPER, jehož partnerem je i server Elektřina.cz. Na co přesně se můžete těšit, jsme se zeptali manažera veletrhu Jindřicha Prouska.

  • 19. února 2020
bulb

Manažer veletrhu AMPER Prousek: Na své si přijdou fanoušci elektromobilů i vodíku

main-article
bulb
main-article

Česko jako supervelmoc vesmírného průmyslu? Této vizi věří české firmy i státní úředníci

Poprvé se na evropské raketě vypuštěné do vesmíru objeví česká vlajka. Bude se vyjímat na raketovém nosiči Vega, jehož část vyvíjela firma SAB Aerospace z Moravy. Česká stopa v Evropské kosmické agentuře ESA začíná být totiž čím dál víc vidět. Na českém kosmickém dni v Brně, který je součástí akce Czech Space Week, zaznělo více důvodů, proč budoucnost lidstva i ČR ve vesmíru vypadá velmi nadějně.

  • 14. listopadu 2019
bulb
main-article

Češi válí ve vesmírném průmyslu i vědě. Přesvědčte se o tom na akci Czech Space Week

Do vesmíru vás nevezme jen NASA, SpaceX Elona Muska nebo společnosti Blue Origin a Virgin Galactica zaměřené na vesmírnou turistiku. Ke hvězdám se můžete dostat také díky jedinečné akci Czech Space Week, která startuje už zítra v Praze a v Brně. Týdenního maratonu přednášek, workshopů a dalších aktivit s tématikou výprav do vesmíru se zúčastní také první evropský astronaut Vladimír Remek.

  • 7. listopadu 2019
bulb
main-article

Strojírenský veletrh představil nespočet zajímavostí. Které z nich by vám neměly uniknout?

Hlavní témata letošního ročníku MSV v Brně byla Průmysl 4.0 a digitální továrna. I když jako každoročně byla návštěvnost vysoce odborná, na své si přišli i milovníci novinek z řad široké veřejnosti. Ti se mohli mimo jiné seznámit se zajímavostmi z oblasti cirkulární ekonomiky, vyzkoušet na vlastní kůži, co umí roboti společnosti KUKA, a nebo třeba nahlédnout do kamionu budoucnosti.

  • 10. října 2019
bulb
main-article

Vánoce na Moravě: Půl milionu LED diod v Brně i kluziště z umělého ledu ve Znojmě

V moravské metropoli mají o třetinu vyšší vánoční strom než ve Znojmě a spotřebují desetkrát více elektřiny pro vánoční osvětlení než v Třebíči. Ať už se města snaží navodit kouzlo Vánoc vůní cukroví, svařáku a horkého punče a sváteční atmosféru dokreslit i živými zvířaty v betlémech, občas jejich snahy naruší vandalové. Ve Znojmě třeba jeden napadnul ovečku, ale policisté ho hned zpacifikovali.

  • 20. prosince 2017
bulb
main-article

Z Brna do Vídně za 10 minut. Dočká se moravská metropole Hyperloopu?

Futuristická dráha Hyperloop, která připomíná potrubní poštu pro lidské cestující, se prozatím nachází ve fázi počátečního testovaní své životaschopnosti. Zástupci společnosti Hyperloop Transportation Technologies ovšem věří, že se jim odvážný projekt podaří dotáhnout do zdárného konce, a tak čile vyjednávají o budoucím umístění netradičního dopravního prostředku. Jednání proběhlo také v Brně.

  • 18. ledna 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru