CES 2020 přinesl umělé párky, elektromobil jako z Avatara i úlet v podobě „chytrého“ koše

Největší technologický veletrh na světě CES v Las Vegas se snaží každý rok představit nové technologie a vychytávky, které mají šanci otřást našimi životy a změnit je k lepšímu. Kromě užitečných vynálezů tady ale najdete také hromadu „elektronického harampádí“, třeba robota, který za vás udělá selfie nebo vám podá roli toaletního papíru. Jaké novinky zaujaly na CES 2020?

  • 29. ledna 2020
bulb

CES 2020 přinesl umělé párky, elektromobil jako z Avatara i úlet v podobě „chytrého“ koše

main-article
bulb
main-article

Řízení auta mozkem, český vynálezce baterií i rival Tesly. Kdo se ukázal na CES 2018?

Každoroční veletrh spotřební a výpočetní techniky CES v Las Vegas posledních pár let není jen o nových počítačích a chytrých lednicích. Stále více prostoru dostávají také elektromobily, zařízení pro autonomní řízení a letos dokonce i řízení auta silou mysli. Novinku brain-to-vehicle představil Nissan. Henrik Fisker zase ukázal „zabijáka Tesly“. Na CES 2018 jsme mohli vidět i silnou českou stopu.

  • 19. února 2018
bulb
main-article

Trháky a propadáky z CES 2018: robostriptéři, jezdící kufr i čelenka, která hubne za vás

Startupy, technologičtí giganti i roboti se v lednu sjeli do Las Vegas na CES 2018. Na největším veletrhu spotřební elektroniky se pod nohy pletly jezdící kufry i robopsi, lidé si rolovali do tašek televize, děti soutěžily v čištění zubů s kartáčky s rozšířenou realitou a někteří roboti dělali Zagorku a odmítali spolupracovat při předvádění před diváky. Co přelomového i šíleného přinesl CES 2018?

  • 5. února 2018

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru