Lidé přecházejí z DPI. Kdo získal nejvíce nových zákazníků?

Nejvíce odběratelů přešlo k dominantním dodavatelům ČEZ Prodej, E.ON a innogy. Pět měsíců po pádu Bohemia Energy a dalších menších dodavatelů už z režimu dodavatele poslední instance vystoupila většina domácností.

  • 16. března 2022
bulb

Lidé přecházejí z DPI. Kdo získal nejvíce nových zákazníků?

main-article
bulb
main-article

Reklamace u Bohemia Energy: Za pozdní vyřízení máte nárok na finanční náhradu

Dodavatel Bohemia Energy ukončil dodávky elektřiny a plynu v říjnu loňského roku. Podle tvrzení společnosti už tři čtrvrtiny zákazníků obdržely konečné vyúčtování i vypořádání přeplatku. Na Bohemia Energy se ale valí lavina reklamací, zejména kvůli nepřesným odečtům. Pokud společnost reklamaci nevyřídí včas, musí zákazníkovi uhradit náhradu v řádech stovek korun denně.

  • 20. ledna 2022
bulb
main-article

Regulované složky u elektřiny a plynu zdraží, růst ale nepřekoná inflaci

Regulovaná složka u elektřiny poroste průměrně v příštím roce o 3,7 % a o 2,4 % u plynu. Podívejte se, kdo si nejvíce připlatí.

  • 6. prosince 2021
bulb
main-article

Ceny u dodavatelů poslední instance: Výrazně si připlatíte

Patříte mezi zákazníky dodavatelů, kteří ukončili svoji činnost a nyní odebíráte elektřinu od dodavatele poslední instance (DPI)? Společně s notifikačním dopisem jste pravděpodobně obdrželi ceník pro první měsíc dodávky. Nicméně ceny se mohou měnit každý měsíc nebo dokonce každý den. Navíc se ceny u jednotlivých dodavatelů poslední instance liší. Zjistěte, o kolik si připlatíte v režimu DPI.

  • 11. listopadu 2021
bulb
main-article

Převod na běžný ceník může trvat i déle než měsíc. Dodavatelé prosí o trpělivost

Zatímco v minulých letech změnilo dodavatele kolem 350 000 zákazníků, v tomto roce dojde ke změně dodavatele u milionu lidí jen kvůli krachu Bohemia Energy. Dodavatelé jsou proto přehlcení a žádají zákazníky o trpělivost.

  • 4. listopadu 2021
bulb
main-article

Otázky a odpovědi ke krachu Bohemia Energy

Kdo vám vrátí přeplatky? Musí se řešit SIPO? A jak se liší ceny u DPI a standardního dodavatele? Zjistěte vše, co potřebujete vědět ke krachu Bohemia Energy.

  • 25. října 2021

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru