D27d: Vlastníci elektromobilů ušetří

Jednou z klíčových otázek, kterou řeší vlastníci elektromobilů je: jak co nejvíce ušetřit za jejich dobíjení. V České republice je k tomu pro domácnosti určená speciální sazba D27d, která využívá dvojí ceny elektřiny. V čem jsou výhody této sazby a proč je pro majitele elektromobilů ideální? O tom si řekneme více.

  • 8. června 2023
bulb

D27d: Vlastníci elektromobilů ušetří

main-article
bulb
main-article

Kolik stojí nabíjení elektromobilů?

V České republice se počet nově registrovaných elektromobilů v posledním roce téměř zdvojnásobil, přesto jich na českých silnicích jezdí jen asi přes dva tisíce. Jednou z obav, která řidiče odrazuje od jejich nákupu, je dostupnost dobíjecích stanic a náklady na odebranou elektřinu. Podívejte se, jakým způsobem lze elektromobily nabíjet a kolik dobíjení stojí.

  • 9. května 2023
bulb
main-article

Volkswagen plánuje vlastní baterie. Do 2030 chce soběstačnost

Zatím největším výrobcem elektromobilů je americká Tesla, která se již delší čas drží na první příčce v žebříčku. Nyní jí však šlape na paty německá automobilka Volkswagen, která má do roku 2030 velké plány. Ve třech následujících letech chce zavést vlastní typ baterií pro elektromobily, aby byly sníženy náklady na výrobu a vozidla se tak stala dostupnější pro širší veřejnost.

  • 29. května 2021
bulb
main-article

Dobíjecí stanice pro elektromobily. Jak je na tom ČR?

Minulé roky čisté mobilitě nahrávaly. Vznikalo mnoho nových dobíjecích stanic a fungovala také podpora z programů, jako je NPŽP nebo NZÚ. Ani letošní rok nebude výjimkou, i když rozpočet prudce zasahuje koronavirus. Stát a energetické společnosti nadále řeší, jak elektromobily uvést více do běžného života.

  • 19. ledna 2021
bulb
main-article

John Cooper Works potěší i milovníky elektromobilů. Plánuje novinku

Značka John Cooper Works spadající pod BMW dosud představila jen jednu verzi elektromobilu, kterým je Mini Cooper SE. Na první pohled se drží běžného designu, při provozu má však nulovou produkci CO2 a svým uživatelům nabízí mnoho chytrých technologií.

  • 7. ledna 2021
bulb
main-article

Strategie Beyond 100. Jakou budoucnost plánuje Bentley?

Když skupina tzv. Bentley boys zakládala v Británii automobilku Bentley, ještě netušila, že po hospodářské krizi padne do rukou společnosti Rolls-Royce, a později v roce 1998 německé automobilce Volkswagen. Dnes Bentley prohlašuje, že svůj první model elektromobilu uvede na trh v roce 2025 a do roku 2030 přejde na výrobu plně elektrických vozidel.

  • 26. listopadu 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru