Změna záloh na energie krok za krokem

Přišel vám v posledním vyúčtování velký nedoplatek nebo naopak přeplatek? Zálohy na energie si můžete nastavit zcela podle svých potřeb. Podívejte se, jak na to krok za krokem.

  • 6. září 2021
bulb

Změna záloh na energie krok za krokem

main-article
bulb
main-article

5 tipů, jak vybrat nejlepšího dodavatele energií

Chcete za energie platit méně, a proto hledáte nového dodavatele energií? Změna dodavatele vám opravdu může přinést značnou úsporu peněz, ale zapomínat byste neměli ani na další důležité faktory. Zjistěte, podle čeho vybrat nejlepšího dodavatele energií.

  • 19. dubna 2021
bulb
main-article

Skutečná cena módy. Kolik energie spotřebuje?

Při výrobě oblečení není spotřebována jen látka, ale používá se i spousta dalších zdrojů. Ve skutečnosti za výrobou stojí litry vody, spousta elektrické energie a lidské práce. Celý proces má také mnoho vedlejších produktů, které ohrožují životní prostředí, od zbytků látek, až po produkci CO2. Nahlédněte na konkrétní hodnoty, které se za výrobou skrývají.

  • 26. března 2021
bulb
main-article

Jak vzniká blesk aneb energie, o které nevíme vše

Blesk je přírodní fenomén, známý jako elektrostatický výboj, který dokáže zahřát vzduch až na teplotu přes 30 000 °C, tedy několikrát vyšší, než je teplota povrchu Slunce. V tomto článku se zaměříme na to, jak blesk vzniká, jaké jsou jeho typy a zda lze využít jeho sílu pro výrobu energie.

  • 12. listopadu 2020
bulb
main-article

Energie v nájmu: Kdy se vyplatí přepis na nájemce?

Bydlení v nájmu se stává zejména ve větších českých městech jedinou možností, jak si najít cenově dostupné „bydlo“ pro mnoho lidí. Zatímco při placení nájemného jsou pravidla pro nájemce i pronajímatele vcelku jasná, když jde o platbu za energie, nabízí se více možností, jak situaci řešit. Kdo vydělá na přepsání energií na nájemce a jaké pasti taková dohoda skrývá pro majitele bytu či nemovitosti?

  • 2. ledna 2020
bulb
main-article

Známe vítěze Energy Globe World Awards 2019

V rámci soutěže Energy Globe World Awards 2019 byly letos již po dvacáté oceněny nejlepší ekologické projekty z celého světa. Nahlédněte s námi na předávání cen a zjistěte, kdo z galavečera odcházel s „ekologickým oskarem“ v rukou.

  • 14. listopadu 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru