Dotace pro fotovoltaiku v roce 2023. Kolik dostanete?

Fotovoltaika je moderní a ekologický způsob výroby elektřiny z obnovitelného zdroje energie – slunečního záření. V České republice existuje možnost získat dotace na podporu fotovoltaických systémů pro domácnosti, které mohou výrazně snížit investiční náklady spojené s instalací solárních panelů.

  • 5. června 2023
bulb

Dotace pro fotovoltaiku v roce 2023. Kolik dostanete?

main-article
bulb
main-article

Fotovoltaické panely na principu perovskitů. Co může nová technologie nabídnout?

K recyklaci dnes běžně používaných křemíkových solárních panelů se využívá postup termické, mechanicko-chemické a FRELP recyklace. Bohužel všechny tyto metody mají pořád daleko k tomu, abychom mohli solární panely nazývat zcela udržitelnou variantou. Tato situace se ale má změnit, jelikož vědci přišli s možným řešením. Tím je vytváření solárních panelů z recyklovatelného perovskitu.

  • 23. září 2021
bulb
main-article

7 největších fotovoltaických elektráren na světě

O fotovoltaických resp. solárních elektrárnách se v poslední době hodně mluví. Slunce představuje obnovitelný zdroj energie, který nám může pomoci zbavit se neekologických variant dodávek elektrického proudu. Kde najdeme ty největší sluneční elektrárny světa?

  • 9. dubna 2021
bulb
main-article

Dotace na fotovoltaiku 2021: Nová zelená úsporám poběží do konce roku

Fotovoltaiky přibývají pandemii koronaviru navzdory. Takové jsou závěry vycházející z roku 2020. Jaké dotace na fotovoltaiku můžete využít v roce 2021? Připravili jsme pro vás přehled dotací na pořízení solárních panelů pro rok 2021.

  • 8. března 2021
bulb
main-article

Využíváme potenciál střešních fotovoltaických elektráren?

Podle aktuálních informací se výstavba fotovoltaických elektráren u nás těší velké oblibě. Je tomu opravdu tak? A jaké výhody tento systém výroby elektřiny vlastně má?

  • 25. ledna 2021
bulb
main-article

Nejčastější poruchy fotovoltaiky. Jak se s nimi vypořádat

Mezi základní důvody, proč zvážit pořízení solárních panelů pro váš dům, patří zejména úspora, nezávislost a vyšší ohleduplnost k životnímu prostředí. Ať už jste se pro tento zdroj energie rozhodli z jakéhokoli důvodu, stále není stoprocentně zajištěn tak, aby byl bezporuchový. Vybrali jsme pro vás nejčastější problémy, které se u majitelů vyskytují.

  • 28. prosince 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru