Cesty do Moskvy nebo sponzorování hokeje. Jak se také bojuje o tendr v Dukovanech?

Výstavba reaktoru v Dukovanech bude projekt v ceně stovek miliard. Firmy, které mají zájem projekt uskutečnit, dělají všechno pro to, aby připadl právě jim. Jak se společnosti snaží zvýšit svoje šance na vítězství v tendru? Způsoby se výrazně liší, v praxi se může jednat i o sponzorování hokeje.

  • 3. června 2021
bulb

Cesty do Moskvy nebo sponzorování hokeje. Jak se také bojuje o tendr v Dukovanech?

main-article
bulb
main-article

Dukovany: Rodí se společný projekt s Polskem?

Dostavba jaderného bloku v Dukovanech bude největší tendr v historii České republiky. Proto nepřekvapuje, že ohledně výběrového řízení probíhají vášnivé diskuze. V posledních týdnech se začalo spekulovat o jedné zajímavé variantě – společném projektu s Polskem.

  • 10. května 2021
bulb
main-article

Kdy bude konečně spuštěn tendr na dostavbu Dukovan?

Velkým politickým tématem posledních měsíců je dostavba jaderného bloku v Dukovanech. Tendr měl být podle původního plánu spuštěn do konce roku 2020, to se ale nestalo. Nabírá projekt zpoždění hned v samotném počátku? Kdy bude konečně spuštěn tendr na dostavbu Dukovan?

  • 21. ledna 2021
bulb
main-article

Polsko zavře uhelné doly, začne stavět jaderné elektrárny

Těžba uhlí v Polsku bude ukončena v roce 2049. Takový výstup má několikadenní jednání polské vlády s odbory, které se odehrálo na konci září v Katovicích. Stát zároveň přislíbil, že se postará o pracovníky, kteří v důsledku ukončení těžby přijdou o práci. Polsko bylo poslední zemí EU, jež výrazně oddalovala odklon od fosilních paliv.

  • 8. října 2020
bulb
main-article

Poznejte, jak funguje jaderná elektrárna

Jaderné elektrárny vyrábí v České republice přibližně třetinu elektřiny na dvou místech – v Temelíně a Dukovanech. Jak jaderná elektrárna funguje a proč se jedná o částečně kontroverzní způsob výroby elektřiny?

  • 18. září 2020
bulb
main-article

5 důvodů, proč dostavba jaderné elektrárny Dukovany je riziková

Během nouzového stavu vláda schválila návrhy dvou smluv o podpoře výstavby nových jaderných bloků v ČR. Zatím se počítá s dostavbou jednoho bloku o výkonu 1200 MW v jaderné elektrárně Dukovany. Jaké problémy mohou nastat?

  • 31. srpna 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru