Kdo si hraje, nezlobí a může se ledacos naučit. Lego přináší novou vzdělávací stavebnici

Jak nadchnout děti pro robotiku a programování? Nezáživný výklad a obrázky v učebnici dnes rozhodně nestačí. Ačkoli jsou děti obklopeny technologiemi, ne všechny mají dost zájmu a sebevědomí, aby se v této oblasti vzdělávaly. LEGO svými výukovými stavebnicemi pomáhá tuto situaci měnit.

  • 5. června 2019
bulb

Kdo si hraje, nezlobí a může se ledacos naučit. Lego přináší novou vzdělávací stavebnici

main-article
bulb
main-article

První stavebnice Lego s doplňky z rostlinných plastů je větrná turbína s motorem

Plastové dílky populární stavebnice vyrobené z ropy budou možná již brzy minulostí. Lego se pomalu přidává na stranu zodpovědnějších společností a letos v listopadu představí úplně první stavebnici, která obsahuje plastové součásti vyrobené z rostlin. Tímto milníkem v historii Lega navíc symbolicky vzdává hold udržitelnosti a obnovitelným zdrojům. Bude se totiž jednat o stavebnici větrné turbíny.

  • 19. října 2018
bulb
main-article

Na výrobu barevných kostiček nyní LEGO využívá 100 % energie z obnovitelných zdrojů

Když se známé dánské firmě podaří dosáhnout nějakého cíle o 3 roky dopředu, nebouchá se šampaňské, ale sejdou se LEGO certifikovaní profesionálové, aby postavili něco opravdu velkého. Teď zrovna tahle parta profíků ze 146 tisíců kostiček vytvořila 7,5 metru vysokou větrnou turbínu. Oslavují totiž získávání elektřiny na výrobu stavebnic ze 100 % z obnovitelných zdrojů.

  • 21. června 2017

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru