Mix formule 1 a Hvězdných válek: V Austrálii se chystá šampionát létajících elektromobilů

„Mohli jsme postavit létající taxík, ale závodění posouvá technologický pokrok dopředu rychleji,“ tvrdí Matt Pearson, tvůrce futuristického stroje Airspeeder. Při jeho návrhu se inspiroval designem starých formulí z 60. let 20. století, ale doufá, že soutěž létajících dronů s piloty se brzy stane motorsportem budoucnosti. První závod odstartuje ještě letos. Příští rok se bude konat celá sezóna.

  • 27. dubna 2020
bulb

Mix formule 1 a Hvězdných válek: V Austrálii se chystá šampionát létajících elektromobilů

main-article
bulb
main-article

CES 2020 přinesl umělé párky, elektromobil jako z Avatara i úlet v podobě „chytrého“ koše

Největší technologický veletrh na světě CES v Las Vegas se snaží každý rok představit nové technologie a vychytávky, které mají šanci otřást našimi životy a změnit je k lepšímu. Kromě užitečných vynálezů tady ale najdete také hromadu „elektronického harampádí“, třeba robota, který za vás udělá selfie nebo vám podá roli toaletního papíru. Jaké novinky zaujaly na CES 2020?

  • 29. ledna 2020
bulb
main-article

„Gigatovárna“ firmy HE3DA zahájí sériovou výrobu revolučních baterií letos na jaře

Ostrý start továrny Magma Energy Storage (MES) v Horní Suché na karvinsku se plánoval na konec roku 2019. Výrobní linky této gigatovárny na baterie HE3DA se nakonec spustí až letos na jaře, slibuje Radomír Prus, hlavní investor projektu. Dle jeho slov se bateriová technologie stane základním stavebním prvkem pro budoucí přestavbu světové energetiky. Jakou kapacitu má 2. typ baterií HE3DA?

  • 16. ledna 2020
bulb
main-article

Vídeň je podle Smart City indexu nejchytřejší město na světě. Evropa ale zaostává za Asií

Pokud v ČR něco zařizujete, často se nevyhnete zdlouhavému obíhání úřadů kvůli různým povolením, potvrzením a jiným veselým papírům. Byrokracie se od doby, kdy Kafka napsal knihu Zámek, sice trochu zlepšila, ale k virtuálnímu úřadu, kde spoustu záležitostí vyřeší občan jednoduše online, máme daleko. Ve Vídni to ale funguje. Proč rakouská metropole opět zvítězila ve světovém Smart City indexu?

  • 5. dubna 2019
bulb
main-article

Konečně klid! S brýlemi pro digitální detox uvidíte všechno kromě obrazovek

Televizní obrazovky a jiné displeje na nás dnes působí především ve městech snad na každém kroku. Myslíte si, že je ani nevnímáte, ale vaše podvědomí sleduje úplně všechno. Lidská mysl je v současnosti trvale přetěžována nekonečnými podněty. Jak si odpočinout? Speciální brýle přináší řešení. Když si je nasadíte, bude to vypadat, jako že jsou obrazovky vypnuté. Geniální!

  • 31. října 2018
bulb
main-article

Mužští roboti s bionickým přirozením přicházejí na trh. Budou mít nekonečnou výdrž a umělou inteligenci

Loňský hit na trhu s erotickými hračkami se jmenoval panenka Harmony. Stvořila ho firma Realbotix a letos dodala firma Sinthetics její mužský protějšek jménem Gabriel. Má přinést do manželských ložnic maximální rozkoš. Gabriel je připraven snášet všechny rozmary své majitelky. Jestli jsou Harmony a Gabriel natolik inteligentní, že k sobě zaplanou láskou robotickou, firmy neuvádí.

  • 29. října 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru