Odborník radí, kdy se vyplatí pořídit tepelné čerpadlo na vytápění

Rádi byste před novou topnou sezónou snížili náklady za vytápění, a proto uvažujete o pořízení tepelného čerpadla? Ing. Tomáš Krbec z Pražské energetiky se instalaci a servisu čerpadel věnuje už téměř 10 let. Podělil se o své zkušenosti a prozradil, do kterých domů se hodí nejvíce, jaké výhody či úskalí skrývají nejrozšířenější druhy čerpadel vzduch/voda a země/voda a porovnal jejich ceny.

  • 10. května 2022
bulb

Odborník radí, kdy se vyplatí pořídit tepelné čerpadlo na vytápění

main-article
bulb
main-article

Jak vybrat tepelné čerpadlo: Proč je důležité proces svěřit odborníkovi?

S tepelnými čerpadly se roztrhl pytel. Na trhu se objevilo mnoho firem, které je nabízejí a pro běžného zájemce je obtížné se v nich zorientovat. Jak vybrat vhodnou firmu?

  • 22. října 2020
bulb
main-article

Jak ušetřit příští rok za elektřinu? Odborníci radí fixaci cen i investici do fotovoltaiky

Vývoj na burzách, kde dodavatelé nakupují s předstihem silovou elektřinu, hovoří jasně. Elektřina pro domácnosti zdraží i v roce 2020. Sice nepůjde o tak dramatický růst jako letos, kdy ceny meziročně vyšplhaly o 10 %, ale i tak si průměrná domácnost, která elektřinou netopí, připlatí za rok pár stovek navíc. Vyplatí se proto produkt s fixací ceny elektřiny? Ptali jsme se na názory 5 expertů.

  • 13. listopadu 2019
bulb
main-article

Ceny elektřiny 2020: Analytici čekají zdražení energie pro domácnosti o 5 až 6 %

Loni zažily mnohé domácnosti šok při pohledu na nové zálohy za elektřinu pro rok 2019. Účty jim narostly o 8 až 10 %. Oslovení odborníci na český trh s energiemi se shodují, že další vlna zdražování nás nemine ani v roce 2020. Navíc, jeden z expertů se domnívá, že hlavní "sezóna" růstu cen elektřiny přijde až v letech 2021 a 2022. Jaké důvody stojí za touto predikcí?

  • 7. října 2019
bulb
main-article

Odborníci varují před nejčastějšími chytáky při změně dodavatele elektřiny či plynu

Ten milý pán z jakéhosi úřadu přišel za vámi i za sousedy kvůli kontrole faktur za energie. Podškrábli jste mu potvrzení o návštěvě a za měsíc se nestačíte divit, protože vám přišel účet za elektřinu od úplně jiného dodavatele. Vydávat se za kontrolu z ERÚ patří k oblíbeným trikům šmejdů. Jak odhalit další „nášlapné miny“ na českém trhu s elektřinou a plynem nám poradili tři experti na energie.

  • 8. srpna 2019
bulb
main-article

Při výběru tepelného čerpadla si nechte udělat návrh od více firem, doporučuje odborník

Jestli jste se vrhli do rekonstrukce, nebo se chystáte nastěhovat do nového domova, určitě řešíte otázku vytápění. Tepelná čerpadla nabízí úsporné a ekologické řešení, jak si doma příjemně zatopit, ale nesmíte naletět při výběru vhodného zařízení nepoctivé firmě. Na co si dát pozor při výběru tepelného čerpadla, nám poradil Ing. Tomáš Krbec, který má na starosti instalaci a servis čerpadel v PRE.

  • 1. října 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru