Beton svítící ve tmě: Otřese nový patent z Mexika systémem pouličního osvětlení?

Záře velkoměst možná za pár let nebude stát skoro žádné peníze. Díky novému patentu ve struktuře betonu mohou zdi budov vyzařovat světlo v mnoha barvách. Pouliční osvětlení by se tak obešlo bez jediného kilowattu elektřiny a světelné lampy na ulicích by najednou začaly překážet. Jak dlouho vydrží světélkující beton svítit a jak drahá je jeho výroba oproti běžnému betonu?

  • 31. srpna 2016
bulb

Beton svítící ve tmě: Otřese nový patent z Mexika systémem pouličního osvětlení?

main-article
bulb
main-article

Dopili jste pivo nebo víno z lahve? Lehce si z ní vyrobíte malou pochodeň

Konzumace lehkého alkoholu není jen zábava pro nezkušené pijany a děti za školou. Když vypijete láhev od piva nebo vína, získáte skvělou pomůcku pro výrobu malé pochodně. Originální svíce rozzáří váš stůl na zahradě, když se posezení s přáteli protáhne až do noci. Anebo můžete vytáhnout tento trik z rukávu při nějaké venkovní pijatice, abyste potěšili pár alkoholiků. Mrkněte na jednoduchý návod.

  • 11. září 2015
bulb
main-article

3+1 kuriózních způsobů, jak vyrobit svíčku či světlo, když vypli proud

Celé město se ponořilo do tmy a vy nemáte ve skříni ani jedinou svíčku? Zahrát si na MacGyvera zvládnete, i když se vám občas nepodaří úspěšně nahodit pojistky a musíte žádat o pomoc schopnější jedince. S našimi 4 tipy se z vás stane neohrožený hrdina, který si hravě poradí s výpadkem proudu, protože má po ruce voskovky či balení sardinek. Přesvědčte se, že i z těchto věcí se dá vyrobit světlo.

  • 4. září 2015
bulb
main-article

Kouzelný svítící nábytek vyrobíte u vás doma i bez návštěvy Bradavic

Svítící poličku, stůl nebo jiný kus dřevěného nábytku můžete mít doma i vy. Nejde o žádný řezbářský majstrštyk, svítící nábytek zvládnou vyrobit i lidé se zručností Pata a Mata. Podívejte se na jednoduchý návod, vyzkoušejte to a pak se jen vydávejte před ostatními za kouzelníky. Čarovné světlo totiž může zářit různými barvami a noční výlet z ložnice na záchod se tak stane opravdovým zážitkem.

  • 28. srpna 2015

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru