Geotermální energie: Jakou budoucnost má v Česku?

Geotermální energie představuje obrovský potenciál, který může vytápět stovky tisíc domácností. Zjistěte, proč geotermie se může stát dalším nadějným zdrojem v energetické politice ČR.

  • 27. listopadu 2023
bulb

Geotermální energie: Jakou budoucnost má v Česku?

main-article
bulb
main-article

Tarif D57d: Nová sazba především pro tepelná čerpadla

Využíváte pro vytápění domácnosti tepelné čerpadlo, nebo se k tomu teprve chystáte? Pak je tarif D57d tím nejvýhodnějším řešením, které vám pomůže uspořit značnou částku za energie ve vašem domácím rozpočtu. Podíváme se, v čem je tarif výhodný a jak jej jednoduše získat.

  • 1. srpna 2023
bulb
main-article

Odborník radí, kdy se vyplatí pořídit tepelné čerpadlo na vytápění

Rádi byste před novou topnou sezónou snížili náklady za vytápění, a proto uvažujete o pořízení tepelného čerpadla? Ing. Tomáš Krbec z Pražské energetiky se instalaci a servisu čerpadel věnuje už téměř 10 let. Podělil se o své zkušenosti a prozradil, do kterých domů se hodí nejvíce, jaké výhody či úskalí skrývají nejrozšířenější druhy čerpadel vzduch/voda a země/voda a porovnal jejich ceny.

  • 10. května 2022
bulb
main-article

Tepelné čerpadlo v roce 2022: 3 důvody, proč se vyplatí

Fosilní paliva by mohla naši společnost v budoucnu pomalu a jistě začít opouštět. V posledních letech zdražují natolik, že mnoho domácností nemá peníze na vytápění. Pozitivní nejsou ani vyhlídky do dalších let, a proto se vyplatí uvažovat nad tepelným čerpadlem. Kromě úspory peněz totiž nabízí i další výhody.

  • 28. dubna 2022
bulb
main-article

Jak výhodný je přechod na tepelné čerpadlo?

Od roku 2021 jsme svědky velkého zdražování plynu, a tak se české domácnosti dívají po levnějších zdrojích vytápění. Jak je to s tepelným čerpadlem? Dokáže efektivněji nahradit plynový kotel a ušetřit tak nemalé prostředky? Na to se společně podíváme.

  • 10. února 2022
bulb
main-article

Topný faktor u tepelného čerpadla: Co potřebujete vědět?

Topný faktor je jedním z klíčových parametrů, podle kterého vybíráte tepelné čerpadlo. Rozhodně ale neplatí jednoduchá poučka, že čím vyšší topný faktor, tím lépe. Zjistěte, co všechno byste o topném faktoru měli vědět, aby se vám provoz tepelného čerpadla vyplatil.

  • 24. listopadu 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru