Tesla Roadster: Fiasko v pořadu Top Gear i let do vesmíru, co dalšího zažilo slavné auto?

První auto ze stáje Tesla Motors (Roadster vyráběný od roku 2008) mělo ukázat, že i pořádné žihadlo na 4 kolech může jezdit na elektřinu. I navzdory katastrofické recenzi v pořadu Top Gear se to Elonu Muskovi nakonec povedlo. Svou starou Teslu Roadster nedávno „poslal“ mimozemšťanům. Místo v garáži asi chystá pro nový model. Podívejte se na minulost, přítomnost i budoucnost slavného Roadsteru.

  • 19. března 2018
bulb

Tesla Roadster: Fiasko v pořadu Top Gear i let do vesmíru, co dalšího zažilo slavné auto?

main-article
bulb
main-article

Raketa Falcon Heavy už brzy poprvé vyletí do vesmíru. Poveze Muskovu Teslu Roadster

Když Elona Muska omrzí staré auto, nejede s ním na vrakoviště. Ojetou káru raději pošle do vesmíru. V roce 2020 stejně bude Tesla Motors vyrábět nový model Tesly Roadster a zrovna neměl co strčit jako atrapu nákladu do rakety Falcon Heavy při jejím prvním letu. Ostatní používají přebytečné ocelové bloky, ale to je pro Muska strašná nuda. Poprvé poletí Falcon Heavy do vesmíru koncem ledna.

  • 15. ledna 2018
bulb
main-article

Auta Tesla: 7 méně známých zajímavostí o elektrických bourácích Elona Muska

Věděli jste, že po silnicích v Nizozemí se prohání vytuněný černý Tesla Model S a slouží jako pohřební vůz? Nebo, že elektromobily od Tesly podporuje kromě spousty hollywoodských hvězd také běloruský diktátor Alexandr Lukašenko, ale naopak v automobilovém pořadu Top Gear si udělal elektromobil Tesla z ostudy kabát? Mrkněte se na perličky ze života elektroaut průkopnické automobilky Tesla Motors.

  • 22. prosince 2017
bulb
main-article

„Rockstar“ elektromobility ukázala novou Teslu Roadster i elektrický kamion Tesla Semi

Elon Musk odhalil 17. 11. dlouho očekávaný elektrický tahač Tesla Semi, který byl navržen jako kulka, a proto má menší aerodynamický odpor než sporťák Bugatti Chiron. Na 1 nabití ujede 800 km. Na konec show, kde davy šílely podobně jako na rockovém koncertu, si Musk nechal velké překvapení: novou Teslu Roadster s dojezdem 1000 km. Řekl, že tímto vozem chce vlepit pořádnou facku spalovacím autům.

  • 21. listopadu 2017

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru