5 tipů, jak správně vytápět a ušetřit tisíce korun ročně

Správné vytápění domova je nejen o pohodlném a příjemném bydlení, ale také o úsporách na energiích a v rodinném rozpočtu. Pokud chcete snížit své náklady na vytápění a ušetřit tisíce korun ročně, můžete vyzkoušet následující tipy a triky, které vám pomohou.

  • 25. září 2023
bulb

5 tipů, jak správně vytápět a ušetřit tisíce korun ročně

main-article
bulb
main-article

Odborník radí, kdy se vyplatí pořídit tepelné čerpadlo na vytápění

Rádi byste před novou topnou sezónou snížili náklady za vytápění, a proto uvažujete o pořízení tepelného čerpadla? Ing. Tomáš Krbec z Pražské energetiky se instalaci a servisu čerpadel věnuje už téměř 10 let. Podělil se o své zkušenosti a prozradil, do kterých domů se hodí nejvíce, jaké výhody či úskalí skrývají nejrozšířenější druhy čerpadel vzduch/voda a země/voda a porovnal jejich ceny.

  • 10. května 2022
bulb
main-article

Elektrické topení: Kdy se vyplatí?

Elektřina se často šmahem odsoudí jako jeden z nejdražších způsobů vytápění, ale v době moderních nízkoenergetických a pasivních domů to už dávno není pravda. V řadě případů se elektřina vyplatí a vychází výhodněji než plyn nebo tuhá paliva. Ve kterých domech není elektrické topení ekonomickým nesmyslem a na kolik vás vyjde topná sezóna?

  • 4. března 2022
bulb
main-article

Topení plynem a elektřinou 2022: Co je výhodnější?

Topná sezóna je v plném proudu, a tak se nabízí otázka, kdo bude muset v té letošní sáhnout hlouběji do peněženky. Ti, co vytápí dům plynem, nebo elektřinou? Podívejte se na srovnání, zda je výhodnější topit plynem nebo elektřinou.

  • 14. února 2022
bulb
main-article

Jak se zahřát bez elektřiny při výpadku proudu?

Vytápění elektřinou je zejména v nových domech čím dál tím populárnější. Problém však nastává při výpadku elektřiny. I z toho důvodu se elektrické vytápění často kombinuje s dalšími zdroji tepla, které fungují nezávisle na elektřině. V článku najdete několik tipů, s čím kombinovat elektrické vytápění.

  • 12. října 2020
bulb
main-article

Porovnání nákladů na vytápění: Vyplatí se plyn, elektřina nebo štěpka?

Zajímá vás, jaký způsob vytápění je nejvýhodnější? Nespoléhejte na ověřené rady nebo univerzální tabulky a doporučení. Řešení, které by bylo vhodné pro všechny, zkrátka neexistuje. Srovnejte si plusy a mínusy vytápění plynem, elektřinou a štěpkou a objevte ideální zdroj tepla přímo pro svou domácnost.

  • 28. srpna 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru