5G síť v pražském metru. Jak ho operátoři pokrývají?

Není tomu tak dávno, co jsme se radovali z pokrytí 4G. Konkrétně byla služba zavedena v roce 2009. V současnosti tato síť ale nevyhovuje všem zařízením. Obklopujeme se chytrými telefony, automobily, televizemi a dalšími. Každé z těchto zařízení má jiné nároky, které by měla vyřešit právě 5G. Ta již v prostředí České republiky odstartovala v letních měsících roku 2020. Nyní operátoři plánují pokrytí zbývajících stanic metra.

  • 2. února 2021
bulb

5G síť v pražském metru. Jak ho operátoři pokrývají?

main-article
bulb
main-article

5G síť v České republice. Kde a na jakých zařízeních může fungovat?

Spojení prostřednictvím mobilního telefonu bere většina z nás jako samozřejmost. O fungování této technologie má ale mnoho uživatelů jen základní znalosti. V civilizovaném světě existuje všudypřítomná mobilní síť, která nám nabízí možnost připojení téměř odkudkoli. Technologie se ale stále zlepšují a mají vyšší nároky, proto se musí mobilní síť přizpůsobovat novinkám. Stejně tak je tomu i v současné situaci, kdy je v České republice zahájen provoz mobilní sítě 5G.

  • 11. prosince 2020
bulb
main-article

5G síť: Jak funguje a může nás ohrozit na zdraví?

5G síť patří v poslední době k hojně diskutovaným tématům. Jedni se nemohou dočkat výrazného technologického pokroku, které s sebou zavedení této sítě přinese, druzí se obávají možných zdravotních rizik. Podívejme se zblízka na to, co příchod 5G sítě znamená pro uživatele a zda je skutečně může ohrozit na zdraví.

  • 5. června 2020

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru