Kolik stojí nabíjení elektromobilů?

V České republice se počet nově registrovaných elektromobilů v posledním roce téměř zdvojnásobil, přesto jich na českých silnicích jezdí jen asi přes dva tisíce. Jednou z obav, která řidiče odrazuje od jejich nákupu, je dostupnost dobíjecích stanic a náklady na odebranou elektřinu. Podívejte se, jakým způsobem lze elektromobily nabíjet a kolik dobíjení stojí.

  • 9. května 2023
bulb

Kolik stojí nabíjení elektromobilů?

main-article
bulb
main-article

Elektromobily vpřed. Odborníci z Eindhovenu srážejí kritiku německých automobilek

V minulých letech byly vypracovány a následně zveřejněny studie, které zkoumaly, jaký mají elektromobily vliv na životní prostředí. Paradoxem ovšem bylo, že je financovaly převážně automobilky profitující z výroby běžných automobilů.

  • 1. října 2020
bulb
main-article

Výstavba dobíjecích stanic u E.ONu: Letos přesáhne první stovku

Rozvoj dobíjecí infrastruktury je klíčovým faktorem při rozhodování o nákupu elektromobilu. Zatímco řidiči s konvenčními pohony natankují palivo na každém rohu, majitelé elektromobilů si tolik pohodlí neužijí. Jak je na tom aktuálně s výstavbou E.ON?

  • 21. září 2020
bulb
main-article

Škoda Enyaq: Nejluxusnější novinka automobilky?

Výrobci automobilů představují stále větší množství vozů na elektrický pohon. Výjimkou není ani mladoboleslavská Škoda. Česká automobilka na začátku září představila model Škoda Enyaq – vůz, který symbolizuje novou éru. Zjistěte podrobnosti o nejluxusnější a nejdražší Škodě na trhu.

  • 17. září 2020
bulb
main-article

Způsobí Dacia v příštím roce revoluci na trhu s elektromobily?

Pokud něco odrazuje řidiče v České republice od koupi elektromobilu, tak je to především jejich vysoká cena. Automobilka Dacia však již několikrát dokázala, že právě s cenou se umí oproti konkurenci dostat výrazně níž. Příští rok by měla Dacia v Evropě uvést svůj první elektromobil a nepřekvapí, že cílí na to stát se nejlevnějším autem s elektrickým pohonem na evropském trhu.

  • 23. června 2020
bulb
main-article

Recyklace akumulátorů z elektromobilů: Poradíme si s ní, nebo nás baterie zavalí?

Recyklace baterií do elektromobilů je velkým tématem, které vzbuzuje emoce jak u milovníků, tak i u odpůrců elektromobility. Zjistěte, kde byla situace s použitými akumulátory opravdu nahnutá a přečtěte si, jaké jsou v dnešní době možnosti opětovného využití.

  • 10. června 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru