Uhlíková daň na hranicích. Zdraží nám neekologické zboží?

Emise jsou v současné době problémem, který Evropská komise projednává pravidelně a snaží se najít vhodné řešení. Neustále jsou na členské státy kladeny vyšší cíle a požadavky na snížení CO2 v ovzduší, aby mohla být zpomalena klimatická změna. Jedním z projektů v roce 2020 a 2021 se stalo projednávání možnosti zavedení uhlíkové daně na hranicích členských států EU.

  • 9. srpna 2021
bulb

Uhlíková daň na hranicích. Zdraží nám neekologické zboží?

main-article
bulb
main-article

Evropský Green Deal: Pomůže životnímu prostředí?

Green Deal neboli Zelená dohoda pro Evropu je strategie evropských států, jak bojovat s globálními změnami klimatu, znečištěním ovzduší, půdy, vodních toků a dalšími klimatickými výzvami. Pomůže tento ambiciózní plán EU životnímu prostředí? Nepoškodí přijatá opatření ekonomiku evropských států?

  • 11. června 2021
bulb
main-article

Projekt Energy System 2050. Jaké změny chystá Německo?

Emise CO2 významně přispívají ke globálnímu oteplování a podle statistik Eurostat tvoří přibližně 80% všech člověkem vytvořených skleníkových plynů v EU. Největší podíl na tvorbě má v Evropské unii Německo, které se možnostmi snížení aktivně zabývá. V současné chvíli přicházejí s částečnými výsledky projektu Energy System 2050, který by měl navrhnout vhodné řešení.

  • 14. dubna 2021
bulb
main-article

5 zajímavostí o Gretě Thunbergové

Greta Thunberg plní média hlavně v souvislosti se svými počiny, které se týkají ochrany klimatu. Přečtěte si fakta z jiného soudku, která jste o ní možná nevěděli.

  • 30. července 2020
bulb
main-article

Greta Thunberg: Hrdinka nebo bezmocná loutka?

Mladá ekologická aktivistka Greta Thunberg rozděluje celý svět. Jedni jí fandí, jiní ji zatracují. Vydejte se s námi po jejích stopách a zjistěte, jak se jí podařilo získat si pozornost světových politiků i médií.

  • 2. října 2019

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru