7 pozoruhodných zajímavostí o Albertu Einsteinovi

Albert Einstein byl do jisté míry podivín. Už jako dítě vynikal nadprůměrnou inteligencí, ve škole odmlouval učitelům a nekonečně dlouho se rozmýšlel, než zodpověděl jakoukoliv jejich otázku. Vyčnívat nepřestal ani v dospělosti, právě naopak. Získal Nobelovu cenu za fyziku, zformuloval teorii relativity a jeho tvář se postupně proslavila po celém světě. Na jeho počest po něm dokonce byla pojmenována planetka, fotochemická jednotka a chemický prvek. To však nejsou jediné zajímavosti spojené s jeho rozmanitým životem.

  • 28. června 2019
bulb

7 pozoruhodných zajímavostí o Albertu Einsteinovi

main-article
bulb
main-article

Stephen Hawking: Nejjasnější hvězdu fyziky proslavily i role v Simpsonech a Futuramě

Neslavnější fyzik současnosti žil kvůli zákeřné nemoci od svých 21 let s vizí, že může velmi brzy umřít. Stephen Hawking řekl, že smrti se nebál, ale nikdy na ni ani nespěchal, protože toho zamýšlel ještě tolik stihnout. Nesplnil si velký sen podívat se do vesmíru, ani si nestihl zahrát hlavního záporáka v Bondovce, po čemž taky toužil. Odhalte životopis vědce s nezdolným smyslem pro humor.

  • 16. března 2018
bulb
main-article

Albert Einstein: Životopis vědce, jehož jméno se stalo synonymem geniality

Albert Einstein zažíval už za svého života mimořádnou popularitu srovnatelnou s herci a zpěváky. Uznávaný byl samozřejmě i mezi vědci. Získal nejen Nobelovu cenu. Zajímavostí ale je, že ji nedostal za své stěžejní dílo, kterým byla teorie relativity. Tušili jste, že tuto teorii nejspíš stvořil za pomoci své ženy? Životopis vědce s mimořádným IQ je příkladem fenomenální vědecké kariéry.

  • 9. března 2018

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru