Legislativní změny proti šmejdům jsou nutností, shodli se dodavatelé energií na diskuzi

Šmejdi jsou stále na trhu aktivní a Energetická deklarace proti nim nepomáhá. Potřeba jsou především legislativní změny, shodli se dodavatelé na panelové diskuzi, kterou organizoval srovnávač služeb pro domácnosti Ušetřeno.cz

  • 31. října 2019
bulb

Legislativní změny proti šmejdům jsou nutností, shodli se dodavatelé energií na diskuzi

main-article
bulb
main-article

Stále více lidí padá do pasti energetických aukcí, ukazuje aktuální statistika ERÚ

V první polovině roku 2019 výrazně přibylo lidí, kteří se na regulátora trhu s elektřinou a plynem (ERÚ) obraceli kvůli potížím s energetickými aukcemi a zprostředkovateli. Kde číhají na zákazníky největší pasti v aukcích energií?

  • 12. září 2019
bulb
main-article

Odborníci varují před nejčastějšími chytáky při změně dodavatele elektřiny či plynu

Ten milý pán z jakéhosi úřadu přišel za vámi i za sousedy kvůli kontrole faktur za energie. Podškrábli jste mu potvrzení o návštěvě a za měsíc se nestačíte divit, protože vám přišel účet za elektřinu od úplně jiného dodavatele. Vydávat se za kontrolu z ERÚ patří k oblíbeným trikům šmejdů. Jak odhalit další „nášlapné miny“ na českém trhu s elektřinou a plynem nám poradili tři experti na energie.

  • 8. srpna 2019
bulb
main-article

Vítězem aukce dTestu je Europe Easy Energy, dceřiná společnost Bohemia Energy

Aukce energií pořádaná organizací na ochranu spotřebitele dTest zná svého vítěze. Je jím společnost Europe Easy Energy, jejímž vlastníkem je Bohemia Energy, největší tuzemský alternativní dodavatel elektřiny a plynu. Do aukce s názvem „Chci výhodnější energie“ se nezávazně přihlásilo přes 67 tisíc českých domácností. Ty budou nyní čekat na konkrétní nabídku od vítězného dodavatele.

  • 16. února 2016

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru