Hyundai ukázala nový elektrický autobus pro 70 pasažérů. Trend v dopravě ale určuje Čína

K nastartování elektrické revoluce sice mohou přispět řidiči osobních vozů, ale v porovnání s veřejnou dopravou to bude vždycky jen kapka v moři. Zatímco osobní auta většinu času stojí na parkovišti, autobusy jezdí téměř bez přestání. Jihokorejská automobilka Hyundai představila zajímavý elektrický autobus s dojezdem 300 km a nabitím za 72 minut. Může otřást dominantní pozicí Číny v tomto sektoru?

  • 11. června 2019
bulb

Hyundai ukázala nový elektrický autobus pro 70 pasažérů. Trend v dopravě ale určuje Čína

main-article
bulb
main-article

V Číně vytiskli 1. autobusovou zastávku z 3D tiskárny na světě za 2 hodiny

Moderní technologické trendy se nevyhýbají ani autobusovým zastávkám. Drobnější stavby už navíc nepředstavují pro 3D tisk žádný problém a jsou vyzkoušené po celém světě. V Číně nedávno vyrobili originální zastávku z recyklovaných surovin, která zaujme na první pohled. Na nic si nehraje, nezapře ani stavební materiál, ani výrobní technologii. Proč chtějí Číňané nyní prorazit výrobou WC z 3D tisku?

  • 12. února 2018
bulb
main-article

Autobus budoucnosti od Mercedesu nepotřebuje řidiče. V Amsterdamu ujel 20 km

Sám se zařazuje do pruhů, zastavuje na zastávkách, brzdí a vyhýbá se překážkám na cestě. V autobusu s technologií pro autonomní jízdu CityPilot sedí řidič spíš jako páté kolo u vozu, protože vůz si se vším poradí sám. Future Bus od automobilky Mercedes-Benz nedávno podstoupil svou první testovací jízdu v ulicích Amsterdamu. Budou se děti za pár let divit, k čemu byli v MHD řidiči?

  • 29. července 2016

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru