Vyplatí se auta na vodíkový pohon?

O autech na vodíkový pohon se hovoří stále častěji. Jedním z důvodů je Národní akční plán čisté mobility, který s tímto typem vozidel do budoucna výrazně počítá. V následujícím článku se podíváme na postavení vodíkových vozů v České republice a především na to, zda se auta na vodíkový pohon vyplatí.

  • 4. listopadu 2020
bulb

Vyplatí se auta na vodíkový pohon?

main-article
bulb
main-article

Bude Česká republika podporovat pořízení elektromobilů?

Elektromobily se zatím v České republice netěší velké popularitě. Za to může více faktorů, nicméně jedním z hlavních je absence státní podpory a zvýhodnění pro tuto skupinu aut, což je běžnou praxí v zahraničí. Jedná se o neměnný stav nebo bude Česko také podporovat pořízení elektromobilů?

  • 4. listopadu 2019
bulb
main-article

Strojírenský veletrh představil nespočet zajímavostí. Které z nich by vám neměly uniknout?

Hlavní témata letošního ročníku MSV v Brně byla Průmysl 4.0 a digitální továrna. I když jako každoročně byla návštěvnost vysoce odborná, na své si přišli i milovníci novinek z řad široké veřejnosti. Ti se mohli mimo jiné seznámit se zajímavostmi z oblasti cirkulární ekonomiky, vyzkoušet na vlastní kůži, co umí roboti společnosti KUKA, a nebo třeba nahlédnout do kamionu budoucnosti.

  • 10. října 2019
bulb
main-article

Legendární automobily: Objevte 9 zajímavostí z doby automobilového pravěku

Věděli jste, že první road trip v historii automobilů odřídila žena? Tušili jste, že počátkem 20. století auta symbolizovala nevinnost a patřila k oblíbeným kulisám pro romantické pohlednice? Odhalte, jak to vypadalo v době automobilového pravěku, tedy na přelomu 19. a 20. století, kdy první vozy na čtyřech kolech začaly jezdit po cestách, které tehdy „okupovaly“ kočáry tažené koňmi a bicykly.

  • 22. března 2019
bulb
main-article

Henry Ford: Životopis průkopníka automobilové výroby, který sympatizoval s nacisty

Henry Ford se nesmazatelně zapsal nejen do dějin počátků automobilismu, ale i podnikání. Časopis Forbes jej považuje za nejvlivnějšího byznysmena v historii. „Fordismus“ s sebou přinesl také kulturní a sociální změny a znamenal revoluci v americkém i světovém způsobu života a výroby. Životopis Henryho Forda však zahrnuje i nechvalně známé antisemitské postoje a podporu nacistického Německa.

  • 22. října 2018
bulb
main-article

Převálcují konkurenční automobilky Teslu? Studie předpovídá její pád z výsluní do pár let

Poradenská firma PA Consulting zpracovala žebříček „síly“ největších světových výrobců elektromobilů a Elona Muska by potěšil asi tolik jako darované kanystry s benzínem. Podle analytiků se totiž na přední příčce udrží Tesla Motors ještě dva roky, ale pak to s kalifornskou firmou půjde z kopce. Do roka 2021 ji v závodech o trh s prémiovými elektroauty „předjede“ hned šestice rivalů.

  • 27. srpna 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru