Baterie a inovace: EU chystá do roku 2022 změny

Aby Evropská unie dosáhla svého cíle, totiž minimalizace CO2, při výrobě elektrického proudu, ale také v oblasti automobilového průmyslu, je třeba přijímat stále nová opatření, a to zejména v oblasti inovace baterií. K tomu slouží Evropská bateriová aliance, která provádí potřebná opatření od roku 2017. Letos provedla další kroky.

  • 1. října 2021
bulb

Baterie a inovace: EU chystá do roku 2022 změny

main-article
bulb
main-article

Výroba baterií do elektromobilů. Evropa masivně buduje nové odvětví průmyslu

S počtem elektromobilů na silnicích roste význam celého elektromobilového průmyslu. Kromě budování infrastruktury se na starém kontinentu řeší závislost na mimoevropských dodavatelích. Tato otázka je aktuální především u baterií do elektromobilů. Proto v Evropě začalo vznikat nové odvětví průmyslu.

  • 28. června 2021
bulb
main-article

7 faktů o HE3DA. Chystají revoluci na poli baterií?

Baterie nové generace HE3DA nabízejí novinky i v roce 2020 a 2021. Za jejich vytvořením stojí pan inženýr Jan Procházka, který svůj život zasvětil zkoumání nanomateriálů a následnému vývoji vysokovýkonných baterií. I když svou praxi započal v USA, brzy se vrátil do Čech, kde svůj nápad prezentuje pod značkou HE3DA s.r.o.

  • 12. května 2021
bulb
main-article

Baterie do solární elektrárny: Jaké jsou druhy a čím se liší?

Baterie do solárních elektráren patří k efektivním způsobům, jak uložit přebytky vyrobené energie. Pořízení této baterie s sebou přináší citelné náklady, proto je třeba vybrat do vaší domácnosti tu správnou. Podívejte se na to, jaké druhy baterií do fotovoltaiky se využívají a čím se od sebe liší.

  • 14. prosince 2020
bulb
main-article

Virtuální baterie do fotovoltaiky: Porovnání dodavatelů

Virtuální baterie je jednou z možností, jak skladovat energii vyrobenou v domácí solární elektrárně. Při jejím využití se vám výrazně zrychlí návratnost celé investice a je výraznou přidanou hodnotou. Podívejte se na porovnání hlavních dodavatelů nabízejících virtuální baterii do fotovoltaiky.

  • 20. října 2020
bulb
main-article

3 fakta, která víme o revoluční nové baterii Tesly

Americká automobilka Tesla patří mezi hlavní průkopníky elektromobility. V blízké době by tato firma mohla na trhu s elektromobily způsobit revoluci. Tesla totiž vyvíjí baterii, která by měla výrazně zahýbat s cenou elektromobilů. Podívejte se na 3 fakta, která víme o nové baterii Tesly.

  • 1. září 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru