Jak bezpečně nabíjet? Pro každé zařízení platí jiná pravidla

Pročítáte si pozorně bezpečnostní pravidla pokaždé, když zakoupíte novou elektroniku? Zařízení, která jsou vybavena baterií, vyžadují opatrný přístup. Ten se navíc u různých produktů liší, a proto byste měli dbát na kontrolu konkrétních údajů, než začnete mobilní telefon aktivně používat a nabíjet. Předejdete tak nehodám, ať už jde o poničení výrobku nebo v horším případě například požár.

  • 7. června 2021
bulb

Jak bezpečně nabíjet? Pro každé zařízení platí jiná pravidla

main-article
bulb
main-article

Bezdrátové nabíječky: Funkční řešení, nebo slepá cesta?

Bezdrátové nabíječky jsou pohodlnou alternativou klasického nabíjení kabelem. Nová technologie si našla svoje nadšence, kteří na ni nedají dopustit. Na druhou stranu naráží na limity – zařízení musí ležet na nabíjecí podložce, která vyžaduje připojení ke zdroji. Nejspíš i proto se technologie zatím masivně nerozšířila. Jaká je budoucnost bezdrátového nabíjení?

  • 9. července 2019
bulb
main-article

Rychlonabíjecí stanice posunou elektromobilitu v čase, ale zvládne to i bez nich

Je to začarovaný kruh, říkají zastánci šetrné mobility. Dokud se nepostaví dostatečný počet dobíjecích stanic, nebude o koupi elektromobilů zájem. Provozovatelé nabíječek oponují: jezdí málo elektromobilů, nevyplatí se to. Jak to je? Pravdu mají nejspíš obě strany.

  • 11. ledna 2019
bulb
main-article

Firma Continental představila revoluční technologii pro nabíjení elektromobilů

S bezdrátovým nabíjením elektroaut koketuje více firem (BMW, WiTricity aj). Ale Continental kromě indukčních bezdrátových podložek pro elektrické vozy ukázal i systém AllCharge, který dodá šťávu elektrickému autu nezávisle na typu jeho palubní nabíječky, dobíjecího kabelu či dobíjecí stanice. Navíc AllCharge promění elektromotor v mobilní powerbanku. Kdy se technologie začne vyrábět?

  • 8. ledna 2018

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru