Efektivní zabezpečení domu. Jaká zařízení ochrání vaši domácnost?

Domácnost, průmyslový prostor, chata a mnoho dalších. Všechny tyto objekty mohou být cílem nezvaných hostů. Pokuste se vloupání zabránit. Prvním důležitým opatřením je mechanické zabezpečení pomocí bezpečnostního zámku, dveří, nebo dokonce mříží. Nejefektivnějšího řešení ale dosáhnete v kombinaci s elektronickým bezpečnostním systémem. Už dávno do něj nespadá jen alarm či běžná kamera.

  • 19. února 2021
bulb

Efektivní zabezpečení domu. Jaká zařízení ochrání vaši domácnost?

main-article
bulb
main-article

URGENT ID: Užitečný dárek pro vaše blízké

Chcete udělat něco navíc pro bezpečí vás i vašich blízkých? Vsaďte na chytré ztracenky URGENT ID. Nejen, že pomáhají při nehodách a zraněních, kdy záchranářům předají podstatné informace, ale jsou také pojistkou pro děti a seniory, kteří díky nim mohou mít u sebe důležité kontakty, třeba pro případ, že se ztratí. Zjistěte, jak URGENT ID funguje a co na něj říkají profesionální zdravotníci.

  • 17. prosince 2019
bulb
main-article

Auto Tesla odhalilo vandalku, zloděje i prolhaného politika díky novému Sentry módu

V únoru představila automobilka Tesla dvě nové funkce softwaru Enhanced Autopilot, který řídí jejich elektromobily. Hlídací režim (Sentry mode) hned začal konkurovat Simirovi z Kobry 11. Za pár týdnů od zavedení usvědčil z trestného činu vandalku, zloděje a dokonce i amerického politika, který půjčeným Cadillacem vrazil do zaparkované Tesly a v tichosti ujel. Hlídací režim vše natočil na video.

  • 6. května 2019
bulb
main-article

Nezapomněli jste doma zamknout? Proměňte svůj běžný klíč v chytrý a budete znát odpověď

Pokud vás po odchodu z bytu pravidelně chytá panika, jestli jste náhodou nenechali doma odemčeno, možná by vám mohly pomoci moderní technologie. Tento obvyklý problém zcela vyřeší drobné zařízení, které z vašeho běžného klíče udělá chytrý. Není třeba měnit standardní zámek ani klíč, hackerské odemčení na dálku tak není možné. Vychytávka Locky toho ale umí mnohem víc.

  • 19. září 2018
bulb
main-article

Kniha 1984 George Orwella ožívá: Velký bratr sleduje a známkuje miliony lidí v Číně

Od roku 2020 život každého obyvatele Číny určí trojčíslí jeho sociálního kreditu. Minusové body se strhávají i za přecházení silnice mimo přechod, přílišné hraní videoher nebo kouření na místech zákazu. Při nízkém skóre „černé ovci“ zakážou třeba cestovat letadlem, hlásit se na vybranou univerzitu či zpomalí internet v domácnosti. Proč se mnoho Číňanů do zvráceného systému hlásí dobrovolně?

  • 11. června 2018
bulb
main-article

Robotický sekuriťák hlídkování nezvládl. Spáchal sebevraždu skokem do fontány

Bezprostřední hrozba nadvlády ledově vypočítavých strojů, které přinejlepším zotročí, přinejhorším zlikvidují lidstvo, nás zatím děsit nemusí. Zdá se, že i roboti mají své slabiny. Bezpečnostní robot Steve měl nejspíš po krk nudného hlídkování v obchodním komplexu. Najel totiž nebezpečně blízko k „neklidným“ vodám umělého jezírka a utopil se. Mají i jiné modely sebevražedné sklony?

  • 25. srpna 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru