BMW i3. Luxus nebo jen další z řady elektrických hatchbacků?

Vůbec první elektrickým vozem značky BMW byl model 1602e z roku 1972. Zcela nový stroj, který se již plně zapojuje do konkurence moderních elektromobilů, pochází z konceptu dlouhodobě udržitelné mobility BMW i. Pojďme se podrobněji podívat na model i3, jehož nejnovější verze již začala brázdit české silnice.

  • 3. listopadu 2020
bulb

BMW i3. Luxus nebo jen další z řady elektrických hatchbacků?

main-article
bulb
main-article

Minulost a budoucnost BMW na elektřinu: Jak šel čas od BMW i3 k novému BMW iX3

Německá automobilka z Mnichova k elektromobilitě poprvé „přičichla“ s vozem BMW i3 v roce 2013, ale pak se spíše soustředila na výrobu hybridů. Nyní by ale do roku 2025 chtěla do své stáje plechových ořů na 4 kolech zařadit 12 nových elektromobilů s dojezdem až 700 km. První ochutnávkou nové vlny je BMW iX3, které s plně nabitou baterií ujede 400 km. Podívejte se na elektrickou budoucnost BMW.

  • 21. května 2018
bulb
main-article

Řídit elektromobil je hra. Při jízdě přemýšlíte úplně jinak, říká prodejce

Elektromobily na českých silnicích stále působí trochu jako zjevení, protože jich tady jezdí pouze pár set. Jak se liší jejich řízení od obyčejného auta se spalovacím motorem? Které starosti s údržbou auta odpadají majiteli elektromobilu? Kolik stojí nový vůz na elektrický pohon a na kolik vyjde jeho spotřeba? Ptali jsme se specialisty na elektromobil BMW i3, Tomáše Cmírala ze společnosti Invelt.

  • 29. září 2014

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru