Přednášky se snažíme pojmout jako výlet do budoucnosti, říká zakladatel Future Port Prague

Již 10. a 11. září 2019 se na pražském výstavišti uskuteční veletrh FUTURE PORT PRAGUE 2019, o kterém jeho pořadatelé tvrdí, že se stane vaším osobním strojem času. Na co se můžete tešit a proč tuto akci navštívit?

  • 27. srpna 2019
bulb

Přednášky se snažíme pojmout jako výlet do budoucnosti, říká zakladatel Future Port Prague

main-article
bulb
main-article

Inovativní povolání budoucnosti: Práci v nich najde více než 50 % dnešních dětí

Vývoj se nedá zastavit. Stejně tak jako si dnešní senioři mohli v mládí jen těžko zvolit profesní dráhu UX designéra či youtubera, i dnešní generace dětí školou povinných vůbec netuší, v jakých oborech bude ve svém produktivním věku hledat uplatnění. Popusťte uzdu fantazii a podívejte se, o jaká povolání by se podle „odborníků na budoucnost“ mohlo jednat.

  • 26. března 2018
bulb
main-article

Roboti místo farářů a mše ve virtuální realitě: Jak vypadá církev 21. století?

Co může šířit slovo boží rychleji než internet? Jeden kazatel v USA se toho chytil a slouží mše ve virtuální realitě. Inženýr ze Silicon Valley založil církev, kde chce uctívat pokročilou umělou inteligenci jako božstvo. V Německu zase uděluje požehnání robot. Změní nové technologie staré pořádky v náboženství? A musejí být bohové šílení, nebo stačí jen šílené počítače?

  • 5. března 2018
bulb
main-article

15 situací, kde revoluce automobilového průmyslu do 25 let převrátí naše životy naruby

Jak bude vypadat blízká budoucnost, až na silnici najdete jen auta na elektřinu a vozidla bez řidičů? Vážně, nevážně jsme do takové doby nakouknuli a zjistili, že masová elektromobilita nebude žádná sranda pro stopaře, nešťastníky, kteří bydlí v dojezdové vzdálenosti tchyně ani bulvární deníky, co jásají nad pořádnou hromadnou bouračkou s potoky krve. Bude se vám v takové budoucnosti líbit?

  • 7. února 2018
bulb
main-article

Rande s robotem? 27 % lidí mezi 18 až 34 lety to vidí jako úplně normální záležitost

Anketa mezi 12 tisíci dotázanými z různých zemí odhalila překvapivá fakta o lidském soužití s roboty. Více než čtvrtina mileniálů uvedla, že si v budoucnu dokáže představit navázání romantického vztahu s robotem. K podobnému smýšlení tíhli častěji mladí muži než ženy. Pokud vám to připadá už dost přitažené za vlasy, ani nečtěte konec článku, který se věnuje předpovědím ze studie Future of Sex.

  • 27. prosince 2017
bulb
main-article

Střípky z konference Já, robot: Bojí se odborníci vývoje umělé inteligence (AI)?

REPORTÁŽ: 8. listopadu proběhla konference Hospodářských novin na téma umělá inteligence a budoucnost robotů. Experti se shodli na tom, že vývoj pokročilé umělé inteligence nezastavíme. Větší hrozbu podle nich ale představuje její ovládnutí úzkou skupinou lidí, kteří ji lehce mohou zneužít, než existence vyspělé AI jako takové. Co si myslí o zavedení 3denního pracovního týdne díky nasazení robotů?

  • 22. listopadu 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru