3D tisk ve stavebnictví: 5 Nejzajímavějších staveb

O domech postavených pomocí 3D tisku se stále mluví a každou chvíli je představen nějaký ambiciózní projekt. Ne všechny se nakonec podaří realizovat, ale mnoho zajímavých a perspektivních staveb již stojí.

  • 11. února 2020
bulb

3D tisk ve stavebnictví: 5 Nejzajímavějších staveb

main-article
bulb
main-article

Pasivní domy v roce 2020: Opravdu budou povinností?

Rok 2020 je tady a s ním také postrach těch, kteří se chystají stavět – budova s téměř nulovou spotřebou energie a opatření, která vycházejí z evropské směrnice EPBD II. Stavitele děsí hned z několika důvodů. Na základě informací na internetu si mnozí myslí, že stavební povolení dostanou pouze pasivní domy nebo že s novými pravidly zákonitě musí stoupnout ceny domů. Jak to tedy vlastně bude?

  • 18. prosince 2019
bulb
main-article

3D tisk ve stavebnictví: Levné bydlení v domech brzy budoucností?

Ceny bytů a domů začínají být v mnoha lokalitách neúnosně vysoké. Pokud čekáte spásu od 3D tisku, možná se tak úplně nemýlíte, ale doba, kdy si běžně zavoláte 3D zedníka, je zatím spíše v nedohlednu a příčin je celá řada.

  • 25. září 2019
bulb
main-article

Nízkoenergetické budovy šetří náklady i přírodu

Každý týden vám představujeme projekty soupeřící v soutěži E.ON Energy Globe. V kategorii Stavba se proti sobě postaví energeticky úsporná mateřská škola v Sedlejově a multifunkční komplex Luka Living. Zjistěte, jak si dva různé projekty poradily s nízkoenergetickou stavbou.

  • 9. srpna 2019
bulb
main-article

Hledáte nekonvenční bydlení? Vyzkoušejte PORT X, energeticky soběstačný plovoucí dům

Nevyhovují vám tradiční formy bydlení? Nebo jen chcete vyzkoušet něco nového? Pak se můžete vydat do pražských Holešovic, kde aktuálně kotví PORT X. Jde o netradiční dům? Nebo hausbót? Autoři konceptu preferují označení „plovoucí dům“. Co je na PORT X kromě neotřelého vzhledu zajímavé?

  • 12. července 2016
bulb
main-article

Podívejte se na město v korunách stromů, kde by se Tarzan cítil jako doma

Bydlet ve stromovém mrakodrapu je jako žít uprostřed parku, přestože jste v centru města, vysvětluje svou vizi zelené architektury odvážný designér z Nizozemí. Jeho domy budoucnosti vypadají jako stromy a městská čtvrť připomíná les. Podaří se mu v některém velkoměstě vybudovat 100% energeticky soběstačné lesní čtvrti, ze kterých by neutekli Tarzan, Krakonoš ani ty modré potvory z Avatara?

  • 17. srpna 2015

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru