Vodné a stočné 2022: Cena vody v 225 městech ČR

Rozdíly v cenách vody jsou obrovské napříč republikou. Nejlevnější vodu si dlouhodobě užívají obyvatelé Krnova, jeden kubík vyjde jen na 56 Kč. Naopak nejdražší vodu mají letos ve Frýdlantu, za každý metr krychlový platí 138 Kč. Projděte si kompletní přehled vodného a stočného v roce 2022.

  • 18. února 2022
bulb

Vodné a stočné 2022: Cena vody v 225 městech ČR

main-article
bulb
main-article

Vrtání studny: Vyplatí se mít vlastní vodu?

Ceny energií rostou a s nimi roste i cena vody. Jednou z možností, jak ušetřit, je mít vlastní studnu. Kromě úspory na vodném a stočném můžete získat čistou pitnou vodu bez chemických úprav. Podívejte se na to, co vrtání studny obnáší a zda se skutečně vyplatí.

  • 21. května 2020
bulb
main-article

Vodné a stočné 2020: Víme, kolik stojí kubík v 225 městech

V Krnově, Klatovech nebo v Litomyšli nebude stát v příštím roce kubík vody ani 70 Kč, zato v Protivíně nebo na Frýdlantsku za stejné množství vody zaplatí obyvatelé kolem 120 Kč. Z velkého přehledu cen za vodné a stočné pro rok 2020 zjistíte, kolik bude stát kubík vody ve vašem městě i jak platby za vodu ovlivní snížení DPH od 1. 5. 2020.

  • 6. ledna 2020
bulb
main-article

Vodné a stočné: Kdo rozhoduje o ceně vody? Proč někde platí domácnosti 2x víc než jinde?

Kubík vody v Krnově stojí 52 korun, ale třeba v okolí Hradce Králové nebo Tábora za stejný kubík vody zaplatí obyvatelé přes stovku. Průměrné vodné a stočné se letos pohybuje kolem 90 Kč za kubík. Proč se ceny vody v různých českých městech tolik liší?

  • 20. června 2019
bulb
main-article

Kolik zaplatíte za kubík vody v roce 2019? Přehled cen za vodné a stočné v 225 městech ČR

Obyvatelé Krnova dají za jeden kubík vody necelých 52 korun. Na Liberecku i na jihu Čech si o takové ceně za vodné a stočné mohou nechat jen zdát, protože v mnoha tamních obcích za kubík vody zaplatí více než dvakrát tolik. Zjistěte, jestli vaše město patří ve velkém srovnání cen vody k levnějším, nebo zda kvůli vodě musíte sáhnout do peněženky hlouběji, jako třeba lidé z Tábora nebo Frýdlantu.

  • 13. března 2019
bulb
main-article

Cena za kubík vody 2018: Velký přehled vodného a stočného ve 200 českých měst

Kolik stojí kubík vody ve vašem městě? To se dovíte z velkého přehledu ceny vody 2018 v dvou stovkách českých měst. Za vodné a stočné třeba v Krnově nezaplatí ani 50 Kč za kubík vody, zatímco v Táboře nebo Turnově stejná spotřeba vody vyjde dvakrát dráž. Tušíte, jak se liší jednosložková a dvousložková cena vody?

  • 17. ledna 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru