Zelenou elektřinu nabízejí spolehliví dodavatelé i firmy s pošramocenou pověstí

Mezi průkopníky v poskytování čisté elektrické energie patří firmy Nano Energies a E.ON Energie, které začaly elektřinu z ekologických zdrojů nabízet jako první. V posledních letech ale produktů s odběrem zelené elektřiny přibylo. Kolik za spotřebu zelené elektřiny zaplatí průměrná domácnost, a proč se nemusí vyplatit sáhnout hned po té nejlevnější nabídce?

  • 23. října 2019
bulb

Zelenou elektřinu nabízejí spolehliví dodavatelé i firmy s pošramocenou pověstí

main-article
bulb
main-article

Odstavení německých uhelných elektráren: Ovlivní cenu energií u nás?

Německo v následujících dvaceti letech plánuje odstavit všechny uhelné elektrárny na svém území. Nahradit by je měly hlavně obnovitelné zdroje. Zjistěte, jak celá akce bude probíhat a zda konec uhlí bude mít vliv na ceny elektřiny u nás.

  • 6. srpna 2019
bulb
main-article

Distribuční sazby elektřiny: Jak se liší ceny za kWh podle zvolené sazby?

Mnozí odběratelé se stále snaží sledovat časy zapnutí „nočního“ proudu jako lvi svou kořist před útokem, aby ušetřili nějakou tu korunu k dobru. Jenže v některých distribučních sazbách dělají rozdíly za odběr v nízkém tarifu (NT), jak se nyní noční proud správně jmenuje, a ve vysokém tarifu (VT) pár drobných. Co zvolená distribuční sazba ovlivňuje a kdy se vyplatí řešit odložený start spotřebičů?

  • 3. června 2019
bulb
main-article

PRE zdraží elektřinu o 5 % od 15. května. Tento týden ještě mohou zákazníci odejít jinam

Dominantní dodavatel pro Prahu, Pražská energetika, sáhne v polovině května ke zdražování elektřiny pro domácnosti s produktovou řadou PRE Proud Komfort. Podle PRE většina odběratelů zaplatí do 50 Kč za měsíc navíc. Přesně jsme spočítali, o kolik se zvýší účty za elektřinu u modelových rodin a poradíme, jak postupovat, když se zákazník rozhodne přejít k levnějšímu dodavateli.

  • 1. května 2019
bulb
main-article

Ceny emisních povolenek lámou rekordy, hrozí zdražování elektřiny

Cena emisních povolenek se vyšplhala na rekordní výši. Znečišťovatelé se jimi předzásobují kvůli tomu, že jich na trhu už brzy bude výrazně méně.

  • 18. dubna 2019
bulb
main-article

Fixace cen elektřiny u ČEZ: Vyplatí se v roce 2019 smlouva na dobu určitou?

Zprávy o zdražování elektrické energie se v posledních měsících valily na nešťastné odběratele snad ze všech stran. Energetický gigant ČEZ nejdříve zvýšil ceny elektřiny svým zákazníkům v létě 2018 o 4 % a dalších 8 až 10 % navíc přidal počátkem roku 2019. Nárůstu účtů za proud z domácích zásuvek se ale vyhnuli lidé s fixací cen elektřiny. Zůstává fixace výhodná i nyní?

  • 25. března 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru