Ceny u dodavatelů poslední instance: Výrazně si připlatíte

Patříte mezi zákazníky dodavatelů, kteří ukončili svoji činnost a nyní odebíráte elektřinu od dodavatele poslední instance (DPI)? Společně s notifikačním dopisem jste pravděpodobně obdrželi ceník pro první měsíc dodávky. Nicméně ceny se mohou měnit každý měsíc nebo dokonce každý den. Navíc se ceny u jednotlivých dodavatelů poslední instance liší. Zjistěte, o kolik si připlatíte v režimu DPI.

  • 11. listopadu 2021
bulb

Ceny u dodavatelů poslední instance: Výrazně si připlatíte

main-article
bulb
main-article

Ceny elektřiny 2022: Očekávejte masivní zdražení

Ceny elektřiny v závěru letošního roku výrazně rostou a jinak tomu nebude ani v příštím roce. Skokové zdražení elektrické energie na burze se do ceníků dodavatelů promítá postupně, a tak můžete zdražovací dopisy očekávat i po novém roce.

  • 1. listopadu 2021
bulb
main-article

Otázky a odpovědi ke krachu Bohemia Energy

Kdo vám vrátí přeplatky? Musí se řešit SIPO? A jak se liší ceny u DPI a standardního dodavatele? Zjistěte vše, co potřebujete vědět ke krachu Bohemia Energy.

  • 25. října 2021
bulb
main-article

Fixace cen elektřiny 2021: Poslední možnost získat lepší ceny

Ceny elektřiny se zvýšily takřka u všech dodavatelů na českém trhu. Další vlny zdražování nás ale čekají i v roce 2022 – to se totiž do ceníků naplno promítnou aktuální astronomické částky za silovou elektřinu na burze. Zafixujte si cenu elektřiny, dokud je ještě čas.

  • 22. října 2021
bulb
main-article

Silová elektřina 2021 a 2022: Domácnosti si prudce připlatí

Ceny silové elektřiny na konci roku 2021 letí raketově vzhůru. Výjimkou není zdražení silové elektřiny o desítky procent. Na vině jsou rostoucí ceny elektrické energie na burze, padly dokonce historické rekordy. Se zdražováním by měly domácnosti počítat i v příštím roce.

  • 19. října 2021
bulb
main-article

5 důvodů, proč elektřina výrazně zdraží

Růst cen emisních povolenek či uzavírání uhelných elektráren. Cena elektřiny už začala růst, domácnosti ale stále mohou ušetřit svým chytrým rozhodnutím tisíce korun ročně.

  • 15. února 2021

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru