Smart garden do domácnosti. I v zimě si můžete vychutnat vlastní bio zeleninu a ovoce

Ze stromů už pomalu opadává poslední listí a vaše zahrada se připravuje ke spánku. Pokud rádi pěstujete ovoce a zeleninu nebo navštěvujete farmářské trhy kvůli bio potravinám, nemusíte čekat až do jara. Začněte pěstovat svou oblíbenou zeleninu nebo například bylinky doma. Stačí vám k tomu smart garden neboli chytrá zahrádka, kterou se můžete těšit klidně celý rok za minimální energetické náklady.

  • 9. prosince 2020
bulb

Smart garden do domácnosti. I v zimě si můžete vychutnat vlastní bio zeleninu a ovoce

main-article
bulb
main-article

Chytré hračky pro vaše děti. Jak elektronika vstupuje do dětských pokojů?

Technologie, která se posouvá stále kupředu, čím dál více cílí i na děti. Mezi zábavu, kterou mohou ovládat mladší generace, již nepatří jen herní konzole, ale také chytré hračky, které rozvíjejí inteligenci, nutí děti zacházet se složitějším ovládáním a hrát si aktivně. Trh je přeplněn množstvím rozdílných hraček, my vám představíme nejzajímavější varianty a jejich přednosti.

  • 6. listopadu 2020
bulb
main-article

Chytrá domácnost frčí. Poznejte novinky, které možná neznáte

Součástí vaší chytré domácnosti může být spousta věcí, které doma běžně používáte – spotřebiče, termostaty, zásuvky, kotel, meteostanice i alarm. Každý rok do téhle skupiny ale přibývá i celá řada dalších chytrých „pomocníků“.

  • 6. října 2020
bulb
main-article

Chytré kočárky: Technologie, která změní obor?

Revoluce na kolečkách. Chytré kočárky mohou změnit trh s kočárky. Podívejte se na jednotlivé zajímavé technologie.

  • 6. února 2020
bulb
main-article

Kočárek na elektropohon sám brzdí a ulehčí jízdu do kopce. České matky ale neohromil

Elektromobilita nemusí být jen doménou milovníků bezemisních aut se zběsilým zrychlením. Německá firma Bosch totiž nedávno ukázala „Teslu pro batolata“. Jde o chytrý kočárek, který rodičům pomáhá při tlačení do kopce, automaticky brzdí nebo aktivuje alarm, pokud se snaží někdo stojící kočárek ukrást. Zjišťovali jsme názory na novinku i u maminek z Česka. Jak ohodnotily Teslu pro nejmenší?

  • 16. října 2019
bulb
main-article

Kdo slyší domácí konverzace nahrané chytrou asistentkou Alexa? Tisíce pracovníků Amazonu

I když české domovy zůstávají trochu stranou, do rodin po celém světě pronikají hlasoví asistenti chytré domácnosti jako Amazon Alexa či Siri od Applu. Po aktivaci spouštěcím slovem, např. Hey Siri, čekají na příkaz uživatele. Jenže občas nahrávají soukromé hovory i bez vyslovení příkazu a někdy se bezdůvodně smějí. Navíc místo umělé inteligence poslouchají uživatele také lidé z masa a kostí.

  • 29. dubna 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru