Podívejte se, jak pandemie ovlivnila znečištění v Evropě

Pandemie koronaviru v posledních měsících ochromila Evropu a její běžné fungování. Zatímco většina důsledků pandemie je spíše negativního charakteru, nalézt lze i oblasti, ve kterých aktuální nestandardní období spíše pomohlo. Jde například o snížení znečištění ovzduší. Podívejte se na to, jak pandemie ovlivnila znečištění v Evropě.

  • 26. května 2020
bulb

Podívejte se, jak pandemie ovlivnila znečištění v Evropě

main-article
bulb
main-article

Za japonské studenty „uvězněné“ doma kvůli karanténě převzali diplom roboti

Překazila vám pandemie koronaviru již dlouho předem naplánované setkání přátel, svatbu nebo jinou společenskou akci? V Japonsku ukázali, že nic se rušit nemusí, i když platí přísná pravidla proti shlukování většího počtu lidí. Stačí za sebe poslat robota. Tímto přístupem se inspirovala univerzita managementu v Tokiu. Promoce tam neodpískali, i když absolventi školy museli zůstat doma.

  • 4. května 2020
bulb
main-article

Čeští 3D tiskaři pomáhají v boji s virem COVID-19. Rozdávají ochranné štíty pro lékaře

Ikona 3D tisku, Josef Průša, a jeho obří tisková farma Prusa Research se vrhla na výrobu obličejových štítů pro doktory, zdravotníky a jiné profesionály, kteří se nyní ocitají v přední linii boje s koronavirem. Firma je do nemocnic posílá zdarma. Stačí o ochranné pomůcky požádat. Nenahrazují sice nedostatkové respirátory, ale společnosti Prusa Research přišlo za pár dní přes 100 tisíc objednávek.

  • 15. dubna 2020
bulb
main-article

„Šmejdi“ zneužívají nouzového stavu, lákají na roušky

Před energetickými šmejdy nejsou spotřebitelé v bezpečí ani v nouzovém stavu. Zatímco šicí stroje jedou na plné obrátky a lidé zdarma vyrábějí roušky nejen pro své blízké, ale také pro všechny potřebné, šmejdi zkoušejí situace využít. ERÚ upozornil na případy, kdy nabízeli roušky proti podpisu. Ten měl údajně stvrzovat jejich převzetí, ve skutečnosti však šlo o smlouvu na změnu dodavatele.

  • 1. dubna 2020
bulb
main-article

Jak komunikovat s dodavatelem při omezení pohybu? Zkuste to online

Přemýšlíte, jak v současné situaci komunikovat se svým dodavatelem energií? Zkuste to online. Je to jednoduché a možná zjistíte, že webové portály a aplikace vám ušetří spoustu času i v budoucnu. Co všechno můžete přes internet vyřídit a jak na to, když si s technikou příliš nerozumíte?

  • 26. března 2020
bulb
main-article

Hrozbu epidemie koronaviru jako první odhalila umělá inteligence startupu BlueDot

Svět se dozvěděl o novém virovém onemocnění, později známém jako COVID-19, od Světové zdravotnické organizace (WHO) 9. ledna 2020. Na výskyt vysoce nakažlivého viru ale už o 10 dní dříve upozornily počítače kanadského startupu BlueDot. Jaké informace pomohly webové platformě k odhalení koronaviru, který má nyní na svědomí téměř 19 000 lidských životů po celém světě?

  • 25. března 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru