Vyplatí se jezdit elektromobilem?

Elektromobilů jezdí na evropských silnicích čím dál tím více. Tento trend lze vzhledem ke snahám o ochranu životního prostředí očekávat i budoucna. Zaměřme se však na ekonomický aspekt elektromobility. Vyplatí se jezdit elektromobilem?

  • 24. srpna 2020
bulb

Vyplatí se jezdit elektromobilem?

main-article
bulb
main-article

Startup plánuje prodloužit dojezd elektromobilů zapojením přívěsu s baterií

Francouzská firma EP Tender vyvíjí řešení, které promění starší model Renault Zoe s baterií 40 kWh na nejvýkonnější Teslu. Stačí za elektroauto určené hlavně na popojíždění po městě připojit malý vozík s baterkou a rázem sedíte ve voze, jež hravě zvládne i delší road trip bez neustálého čekání u nabíjecí stanice. Má originální nápad na prodloužení dojezdu elektromobillů šanci na úspěch?

  • 20. dubna 2020
bulb
main-article

Drsná severská zima prověřila 20 populárních elektromobilů. Jak se změnil jejich dojezd?

Teploty pod nulou a pořádná chumelenice dokáže zamávat s hodnotami dojezdu elektrických vozů. Norská automobilová federace (NAF) se rozhodla otestovat dvacítku nejprodávanějších elektroaut včetně tří modelů Tesly či Škody Citigo-e iV v mrazu od +3 do -6 °C. Oproti číslům udávaným výrobci se jejich dojezd snížil v průměru o 18 %. Které auto v testu zazářilo a který model naopak propadl?

  • 8. dubna 2020
bulb
main-article

Vybíráme elektroauto 2020: Jaké jsou možnosti?

Elektromobily zažívají v řadě evropských zemí boom a pozvolný nárůst jejich počtu lze vysledovat a nadále očekávat i v České republice. Podívejte se na to, proč bude množství elektromobilů v Evropě dále stoupat a jaké jsou nejdostupnější modely elektroaut v roce 2020.

  • 31. března 2020
bulb
main-article

7 problémů, které budou muset elektromobily vyřešit

V zemích západní Evropy podíl elektromobilů na trhu roste, v České republice si však zatím ponechávají punc exkluzivity. Jejich největší výhodou je šetrnost k životnímu prostředí, na druhou stranu se potýkají s řadou problémů, které budou muset do budoucna vyřešit. Jaké to jsou?

  • 15. srpna 2019
bulb
main-article

Zůstávají elektromobily občas trčet na cestě kvůli vybité baterii? Možná před 20 lety

Výhružný symbol želvy se objeví na palubní desce některých elektroaut, když vozidlu pomalu dochází elektřina. Možná vás překvapí, že podle námi oslovených řidičů elektromobilů se to stává velmi zřídka a potkat dnes u silnice stojící elektromobil s vybitou baterií se rovná téměř nadpozemskému zjevení. Z první ruky se také dovíte, jak se liší skutečný dojezd oproti hodnotám, které avizují výrobci.

  • 17. listopadu 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru