Doručovacím dronům „šlapou na vrtule“ pozemní roznáškoví roboti

Když se řekne budoucnost doručování zásilek, většina si představí doručovací drony a pošťáky bez práce. Autonomní doručování však nemusí být jen výsadou přepravy vzduchem. Pozemní robotičtí kurýři se možná také začnou brzy hlásit o své místo na slunci. Je to jen bláznivý nápad, nebo dokážou v konkurenci dronů opravdu obstát?

  • 14. února 2018
bulb

Doručovacím dronům „šlapou na vrtule“ pozemní roznáškoví roboti

main-article
bulb
main-article

Létající hamburgery a pivo na dosah: Drony začínají na Islandu doručovat jídlo

Nemusíte se ani zvednout ze židle či z pohovky, stačí otevřít pusu a už si pochutnáváte na lahodné pizze či hamburgeru. Takto donášková služba na „křídlech“ dronů opravdu nevypadá. Poslíčci s vrtulemi ale výrazně zkrátí čas, za který se jídlo objednané na internetu dostane k hladovému žaludku. V islandském Reykjavíku se 25minutová cesta doručovatele smrskne na 4 minuty ve vzduchu.

  • 16. října 2017
bulb
main-article

Garáže v oblacích: Vybuduje Amazon létající sklady pro své doručovací drony?

V oblacích se vznášejí obří vzducholodě, ke kterým se ze všech stran slétají malé drony, aby se vzápětí vracely na zem obtěžkány balíčky se zbožím, které si lidé právě objednali. Tento velkolepý plán nepochází ze scénáře vědeckofantastického filmu, ale možná se jedná o skutečný záměr Amazonu vedoucí ke zvýšení efektivity činnosti doručovacích dronů.

  • 3. února 2017

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru