Mix formule 1 a Hvězdných válek: V Austrálii se chystá šampionát létajících elektromobilů

„Mohli jsme postavit létající taxík, ale závodění posouvá technologický pokrok dopředu rychleji,“ tvrdí Matt Pearson, tvůrce futuristického stroje Airspeeder. Při jeho návrhu se inspiroval designem starých formulí z 60. let 20. století, ale doufá, že soutěž létajících dronů s piloty se brzy stane motorsportem budoucnosti. První závod odstartuje ještě letos. Příští rok se bude konat celá sezóna.

  • 27. dubna 2020
bulb

Mix formule 1 a Hvězdných válek: V Austrálii se chystá šampionát létajících elektromobilů

main-article
bulb
main-article

Vlaky budoucnosti: 6 inovací, které možná změní naše cestování po kolejích

Nemáme zpoždění, ale nezastavujeme! Tak se dá ve zkratce popsat jeden z nápadů, jak zlepšit dopravu na železnicích. Když se vysokorychlostní vlak začne přibližovat k městu, mírně zpomalí a na krátký okamžik ho dožene místní tramvaj, aby lidé mohli přestoupit výsuvným tunelem do pomalejšího dopravního prostředku. Zní vám to šíleně? Podívejte se na převratné i bláznivé plány železnic budoucnosti.

  • 10. března 2020
bulb
main-article

Přešlapy a trapasy Elona Muska: Kdy to „superhrdina elektromobility“ opravdu zvoral?

I multimilionáři a technologičtí vizionáři, kteří se ve volném čase snaží řešit celosvětové problémy, mají občas den blbec. Někdy to ujede Billu Gatesovi, Marku Zuckerbergovi, a ani šéf Tesly není výjimka. Elon Musk totiž často a rád vypouští z úst i na sociálních sítích kontroverzní výroky. Pak musí třeba k soudu nebo se dívá, jak klesají akcie Tesly kvůli nevhodnému vtípku. Kdy to Musk zpackal?

  • 16. prosince 2019
bulb
main-article

Pro obří droní taxíky staví v Singapuru miniletiště. Mrkněte na 1. zkušební let nad městem

Není to pták, není to letadlo, ani duch Iron Mana, ale velký bílý dron pro přepravu cestujících ve věčně ucpaných velkoměstech. Elektrický letoun Volocopter má za sebou sice už více vzletů, ale první let nad městem se uskutečnil teprve letos v říjnu v Singapuru. Asijská metropole vzdušným taxíkům hodně fandí, a proto zde také vzniká první letiště pro revoluční dopravní drony. Jak VoloPort vypadá?

  • 25. října 2019
bulb
main-article

Recykluj a cestuj! V Římě zaplatíte za jízdu v MHD plastovými lahvemi

Italská metropole bojuje každé léto s horami zapáchajících odpadků na ulicích. Letos proto zkouší římská radnice nalákat obyvatele k recyklaci plastů originálním způsobem. Místo peněz mohou za jízdenku na metro, vlak či autobus „zaplatit“ použitými PET lahvemi. Ve kterých městech už podobný systém funguje a které evropské národy produkují nejvíce plastového odpadu?

  • 20. srpna 2019
bulb
main-article

Inovativní nápady, které se urodily v českých hlavách

Každý týden vám představujeme projekty soupeřící v soutěži E.ON Energy Globe. V kategorii Firma proti sobě bojují projekt Cirkulární doprava v Brně a Mobilní úpravna vody. Podívejte se, jaká inovativní řešení společnosti v České republice realizují.

  • 16. srpna 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru