Domácí bezpečnostní dron do Always Home Cam pro vaši domácnost

Ohlídat spolehlivě domácnost, průmyslové objekty nebo jiné prostory může být někdy docela oříšek. I když se bezpečnostní služby snaží pracovat na maximum, instalují kamery a alarmy po celém objektu, někdy ani to nestačí. Novinkou je bezpečnostní dron od Amazonu, který dokáže domácnost uhlídat sám a upozornit na nezvané hosty. Je stále v pohybu a monitoruje tak každý kout.

  • 7. dubna 2021
bulb

Domácí bezpečnostní dron do Always Home Cam pro vaši domácnost

main-article
bulb
main-article

Licence na dron: Vše, co potřebujete vědět

Drony se v posledních letech v České republice vyrojily jako houby po dešti. Pohled na svět z ptačí perspektivy se zřejmě nikdy neokouká, a tak jsou hojně využívány jak amatéry, tak i profesionály k natáčení videí nebo pořizování fotografií. Zjistěte, jaká omezení jsou s řízením dronu spojena a proč jejich uživatele čekají testy, při kterých budou muset prokazovat svou způsobilost.

  • 18. září 2019
bulb
main-article

Fotograf vytváří úchvatné fotografie, které by nevznikly bez pomoci dronu

Každý už asi viděl zajímavé snímky nebo videa zachycená pomocí dronů. Tito létající pomocníci však mohou fotografům asistovat také úplně jiným způsobem, než zaznamenávat scénu z ptačí perspektivy. Dron se svítilnou se postará o netradiční změnu světelných podmínek a dokáže fotografovaný objekt nasvítit z nečekaných úhlů.

  • 7. prosince 2018
bulb
main-article

GoPro má svého drona. Dlouho očekávaná kvadrokoptéra dostala jméno Karma

Kalifornská společnost GoPro se proslavila výrobou odolných minikamer, které jí zajistily přízeň milionů dobrodruhů po celém světě. Firma postupně představila několik generací miniaturních kamerek a veřejnost zatím očekávala, jakou cestou se GoPro dále vydá. Společnost zůstala věrná nevšednímu zaznamenávání reality, a tak se rozhodla své produktové portfolio rozšířit o dron s označením Karma.

  • 27. září 2016
bulb
main-article

Nejrychlejší dron na světě vyvinul 18letý šikula po brouzdání internetem

Dron Teal může závodit s auty na dálnici. Za příznivých podmínek totiž dokáže svištět rychlostí 137 km/h a běžně letí 113 km/h. Nesestrojil ho žádný hravý profesor techniky, ale mladý Američan George Matus. V 11 letech se do dronů poprvé zamiloval, ve 14 vyrobil svůj první létající stroj a v 18 kromě ukončení střední školy získal 2,8 milionu dolarů pro startup na výrobu superrychlých dronů.

  • 25. července 2016
bulb
main-article

Projekt Unequal Scenes: Dron zaznamenal tenkou hranici mezi bohatstvím a bídou

Zmínky o nůžkách, které se povážlivě rozevírají mezi bohatými a chudými, se v poslední době stávají novinářským klišé. Jihoafrický fotograf Johnny Miller pořídil s využitím dronu výmluvné fotografie Kapského města a okolí, které lépe než slova ilustrují, jak v praxi vypadají propastné sociální rozdíly. Ve skutečnosti nedělí slumy od luxusních rezidencí žádné propasti, ale mnohdy jen desítky metrů.

  • 29. června 2016

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru