Vývoj obnovitelných zdrojů v ČR: Jaký podíl tvoří?

Ve státech EU sílí tlak na omezování výroby energie z uhelných a jaderných zdrojů a stále více se do popředí dostávají zdroje obnovitelné. Zatímco naši zahraniční sousedé jdou mílovými kroky kupředu, v České republice bude ještě dlouho trvat, než se jim vůbec přiblížíme. Přinášíme přehled, jak se zelená energie v ČR rozvíjela a jaká je její budoucnost.

  • 23. září 2020
bulb

Vývoj obnovitelných zdrojů v ČR: Jaký podíl tvoří?

main-article
bulb
main-article

E.ON Energy Globe: Firmy, které udávají ekologické trendy

Představujeme vám projekty soupeřící v soutěži E.ON Energy Globe. Dnes se podíváme na soutěžící, kteří se proti sobě postaví v kategorii Firma. Společnost Sonnentor vyrábějící bylinné čaje a koření patří k průkopníkům mezi ekologickými firmami již několik let. Společnost EFG spustila v Rapotíně první bioplynovou stanici.

  • 11. září 2020
bulb
main-article

Nové trendy v klimatizacích: ekologie a úspornost na prvním místě

Oteplování planety je v dnešní době jedním z často skloňovaných témat. Teploty postupně vzrůstají, stejně jako počty klimatizačních jednotek po celém světě. Je paradoxem, že ochlazování našich interiérů ke globálnímu oteplování ještě více přispívá. Nejen z tohoto důvodu je na trhu s klimatizacemi potřeba docílit zásadních změn.

  • 8. září 2020
bulb
main-article

Nejčastější mýty o větrných elektrárnách

Výroba tzv. zelené energie je na území Evropy prosazována stále více na úkor uhlí a jádru. Převážná část této energie pochází z větrných elektráren. V Česku ovšem nejsou zdaleka tak rozšířené, jako například v sousedním Rakousku, a to i díky zamítavému postoji občanů a politiků. V tomto článku se pokusíme vyvrátit mýty, které se u nás k “větrníkům” pojí.

  • 3. září 2020
bulb
main-article

E.ON Energy Globe: Funkční stavby se zodpovědným přístupem k životnímu prostředí

Představujeme firmy soupeřící v soutěži Energy Globe. Dnes představíme ty, které se proti sobě postaví v kategorii Stavba. Budova II. interní kliniky – gastroenterologické a geriatrické Fakultní nemocnice Olomouc využívá moderní technologie pro komfort pacientů, ale zároveň splňuje standard pasivní budovy. Kulturní budova v Chlumci nad Cidlinou byla postavena ve velmi úsporném energetickém režimu.

  • 27. srpna 2020
bulb
main-article

Facebook bude vytápět 7000 domů v Dánsku. Mobilní aplikace spotřebují energie jako Irsko

Bez sociálních sítí či mobilních aplikací si život už pomalu nedokážeme představit. Tyto technologické výdobytky moderního světa ale začaly dostávat před dvěma lety pořádně na frak kvůli enormní spotřebě elektrické energie. Globální společnost tehdy žila více nežli pandemií koronaviru ekoaktivismem, zejména v podání Grety Thunberg, a mnohé firmy proto začaly slibovat úlevu planetě.

  • 25. srpna 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru