Vyúčtování elektřiny: Jak vyčíst z faktury za energie vše, co potřebujete

Připadá vám, že se ztrácíte v záplavě čísel, která se na vás hrnou při nakouknutí do každoročního vyúčtování elektřiny od vašeho dodavatele? Cifra přeplatku či nedoplatku sice vaším očím neunikne, ale marně si lámete hlavu, jak jste se k takovým částkám dopracovali? Ukážeme vám, jak se vyznat ve faktuře za elektřinu a kde se dají náklady za energie snížit.

  • 14. března 2024
bulb

Vyúčtování elektřiny: Jak vyčíst z faktury za energie vše, co potřebujete

main-article
bulb
main-article

Kalkulačka cen elektřiny: Zjistěte, kde nejvíce ušetříte

V posledním půlroce zasáhlo české domácnosti nevídané zdražení energií. Vzhledem k vývoji na energetické burze letí ceny elektřiny vzhůru u všech dodavatelů, přesto existují mezi nabídkami velké rozdíly. Díky kalkulačce cen elektřiny zjistíte, u kterého dodavatele zaplatíte nejméně.

  • 30. ledna 2024
bulb
main-article

Výpadky elektřiny online: Kde najít přerušení dodávek?

Výpadek elektřiny už zažil nejspíš každý z nás. Jak poznat, zda vám pouze vypadává jistič, nebo se jedná o přerušení dodávky? Na jakých webových stránkách najdete informace o odstávce elektřiny v místě vašeho bydliště? To všechno se dozvíte v našem článku.

  • 23. ledna 2024
bulb
main-article

Ceníky elektřiny E.ON, ČEZ, PRE: Rok 2024

Obchodní ceny dodavatelů elektrické energie se za poslední rok výrazně změnily. Nejinak tomu bude také v roce 2024, kdy se předpokládá další snižování obchodní ceny za elektřinu. Společně se podíváme na aktuální ceníky největších dodavatelů elektřiny, abyste o jejich nabídkách měli přehled.

  • 18. ledna 2024
bulb
main-article

Ceník elektřiny: Jak se v něm vyznat?

Možná jste se někdy při pročítání ceníků elektřiny setkali s tím, že všem těm číslům a poplatkům jednoduše nerozumíte. Na tom není nic zvláštního, protože pokud se takové činnosti nevěnujete každý den, může pro vás být jakýkoliv ceník dodavatele elektřiny španělskou vesnicí. My jsme v nich ale jako doma, a proto vám s tím pomůžeme krok za krokem a přehledně.

  • 27. prosince 2023
bulb
main-article

Cena za kWh: Jaké výše dosahovala v roce 2023

Po několika letech energetické krize se trh s energiemi stabilizoval a dodavatelé začali výrazně snižovat ceny za dodávky elektřiny. Stávající, ale i noví zákazníci dostali možnost využít výhodných nabídek a zajistit si tak větší jistotu pro rozpočet domácnosti. Pojďme se podívat na to, jaký byl vývoj cen za kWh elektřiny a proč je ideální doba na srovnání ceníků dodavatelů.

  • 18. prosince 2023

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru