Kvíz: opravdu víte všechno o elektřině? Vyzkoušejte se!

Dokážete si představit svůj život bez elektřiny? Tahle energie nás denně provází na každém kroku. Stačí zmáčknout tlačítko, vypínač a jede to. Víte, kde se elektřina vůbec bere a jak to všechno funguje? Zkuste svoje znalosti v našem mini kvízu.

  • 25. září 2020
bulb

Kvíz: opravdu víte všechno o elektřině? Vyzkoušejte se!

main-article
bulb
main-article

Mužští roboti s bionickým přirozením přicházejí na trh. Budou mít nekonečnou výdrž a umělou inteligenci

Loňský hit na trhu s erotickými hračkami se jmenoval panenka Harmony. Stvořila ho firma Realbotix a letos dodala firma Sinthetics její mužský protějšek jménem Gabriel. Má přinést do manželských ložnic maximální rozkoš. Gabriel je připraven snášet všechny rozmary své majitelky. Jestli jsou Harmony a Gabriel natolik inteligentní, že k sobě zaplanou láskou robotickou, firmy neuvádí.

  • 29. října 2018
bulb
main-article

Elon Musk prodává plamenomety a žertuje o krachu Tesly. S čím dalším nedávno překvapil?

U šéfa Tesly a SpaceX nikdy nevíte, jestli to, co říká, myslí vážně. Jednou mluví o tom, že by nerad prodával nudné reklamní předměty a že na dračku by určitě šly plamenomety, jindy zase přemýšlí o poslání ojetého elektromobilu mimozemšťanům a do toho se zmíní i o krachu automobilky Tesla. Podívejte se, které své bláznivé nápady z posledních měsíců myslel Elon Musk smrtelně vážně.

  • 18. dubna 2018
bulb
main-article

Blázniví Britové: Elektřina ze psích hovínek osvětluje ulice, z lidské moči nabijí mobily

Bůh řekl: „Budiž světlo“. A Brian Harper dodal: „Uklízejte po psech jejich smradlavé výtvory a světla bude dost!“ Tak se dá ve zkratce popsat nový vynález, který začali testovat v anglické oblasti Malvern Hills. Z 10 dávek od vašeho čtyřnohého mazlíčka prý vydrží lampa svítit 2 hodiny. Velké plány mají Britové také s močí, tentokrát s tou lidskou. Jak chtějí vyrábět energii z nevábného odpadu?

  • 21. února 2018
bulb
main-article

15 situací, kde revoluce automobilového průmyslu do 25 let převrátí naše životy naruby

Jak bude vypadat blízká budoucnost, až na silnici najdete jen auta na elektřinu a vozidla bez řidičů? Vážně, nevážně jsme do takové doby nakouknuli a zjistili, že masová elektromobilita nebude žádná sranda pro stopaře, nešťastníky, kteří bydlí v dojezdové vzdálenosti tchyně ani bulvární deníky, co jásají nad pořádnou hromadnou bouračkou s potoky krve. Bude se vám v takové budoucnosti líbit?

  • 7. února 2018
bulb
main-article

Jak končí diskuze o elektromobilech u piva? Lidé se diví, že auto nabijete i ze zásuvky

Lidem, kteří v elektrickém voze nikdy neseděli, někdy vrtají hlavou překvapivé otázky, které pak pokládají řidičům elektroaut. Třeba: „Když vám dojdou baterky, tak je potom koupíte v krámě, nemáte ještě motor?“ „Je třeba k řízení elektromobilu řidičák?“ „Fakt nikdy nemusíte na benzínku?“ Přečtěte si ty největší perly z úst lidí, kteří teprve začali objevovat taje elektromobility.

  • 29. prosince 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru