Kolik stojí nabíjení elektromobilů?

V České republice se počet nově registrovaných elektromobilů v posledním roce téměř zdvojnásobil, přesto jich na českých silnicích jezdí jen asi přes dva tisíce. Jednou z obav, která řidiče odrazuje od jejich nákupu, je dostupnost dobíjecích stanic a náklady na odebranou elektřinu. Podívejte se, jakým způsobem lze elektromobily nabíjet a kolik dobíjení stojí.

  • 9. května 2023
bulb

Kolik stojí nabíjení elektromobilů?

main-article
bulb
main-article

Výroba baterií do elektromobilů. Evropa masivně buduje nové odvětví průmyslu

S počtem elektromobilů na silnicích roste význam celého elektromobilového průmyslu. Kromě budování infrastruktury se na starém kontinentu řeší závislost na mimoevropských dodavatelích. Tato otázka je aktuální především u baterií do elektromobilů. Proto v Evropě začalo vznikat nové odvětví průmyslu.

  • 28. června 2021
bulb
main-article

Dobíjecí stanice doma: Jaké jsou možnosti?

Elektromobilů jezdí na českých silnicích stále více. Jednu z hlavních obav řidičů před pořízením elektromobilu představuje nabíjení vozu. Nejjednodušším řešením je nabíjení v podobě wallboxu. Zjistěte, jaké máte možnosti u domácích dobíjecích stanic.

  • 17. května 2021
bulb
main-article

Trh s elektromobily v roce 2021. Podívejte se na vozidla pro tento rok

Elektrifikace automobilového průmyslu je již v plném proudu. Do roku 2025 by vozidla mohla vypadat úplně jinak, než jak je známe dnes, a to zejména z důvodu, že jsou výrobci stále více omezováni a za hlavní cíl si kladou snížení emisí na minimální hodnotu. V letošním roce se na trh dostává mnoho elektromobilů z různých cenových kategorií, takže se stávají dostupnějšími pro veřejnost.

  • 5. května 2021
bulb
main-article

Elektromobilita se začíná prosazovat, dobíjecích stanic v Česku skokově přibývá

V roce 2020 se počet dobíjecích stanic pro elektromobily téměř zdvojnásobil.

  • 2. března 2021
bulb
main-article

První plně elektrický crossover společnosti Ford: Mustang Mach-E

Značka Ford zatím spoléhá především na automobily s pohonem na fosilní paliva. Nyní ale pro rok 2021 představila novinku, plně elektrický vůz Mustang Mach-E. Jelikož i konkurenční značky, jako je Toyota nebo Volkswagen přecházejí pomalu na výrobu vozidel na elektropohon a některé typy již mají v prodeji, přizpůsobuje i Ford svou nabídku.

  • 17. února 2021

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru