3 fakta, která víme o revoluční nové baterii Tesly

Americká automobilka Tesla patří mezi hlavní průkopníky elektromobility. V blízké době by tato firma mohla na trhu s elektromobily způsobit revoluci. Tesla totiž vyvíjí baterii, která by měla výrazně zahýbat s cenou elektromobilů. Podívejte se na 3 fakta, která víme o nové baterii Tesly.

  • 1. září 2020
bulb

3 fakta, která víme o revoluční nové baterii Tesly

main-article
bulb
main-article

Přešlapy a trapasy Elona Muska: Kdy to „superhrdina elektromobility“ opravdu zvoral?

I multimilionáři a technologičtí vizionáři, kteří se ve volném čase snaží řešit celosvětové problémy, mají občas den blbec. Někdy to ujede Billu Gatesovi, Marku Zuckerbergovi, a ani šéf Tesly není výjimka. Elon Musk totiž často a rád vypouští z úst i na sociálních sítích kontroverzní výroky. Pak musí třeba k soudu nebo se dívá, jak klesají akcie Tesly kvůli nevhodnému vtípku. Kdy to Musk zpackal?

  • 16. prosince 2019
bulb
main-article

Pohádka o nerozbitném skle Tesla Cybertrucku neskončila dobře, ale zákazníkům to nevadí

Elon Musk představil dlouho očekávaný elektrický pick-up od Tesly jako futuristické obrněné vozidlo, které nerozhodí střelba kulkami, ani silné třískání pořádným kladivem. Když chtěl ukázat, že speciální sklo Tesla Cybertrucku odolá i nárazu ocelové koule, téměř musel sbírat střepy. Akcie šly po předváděcí akci strmě dolů, ale zájemce o Cybertruck to vůbec neodradilo. Objednávali jako diví.

  • 26. listopadu 2019
bulb
main-article

Musk láká na novou solární střechu od Tesly. Vyjde mu 3. pokus jak uspět na trhu s FVE?

Solární tašky značky Tesla představil Elon Musk už před 3 lety. Trh s domácí střešní fotovoltaikou měly vzít útokem už loni, ale sekce energetických produktů Tesly hlásila jedno zpoždění za druhým. Třetí verze solární střechy (Solar Roof V3) má mít konečně vychytané mouchy předchozích modelů. Uspějí nyní Teslí solární tašky na velmi kompetitivním trhu solárních panelů?

  • 7. listopadu 2019
bulb
main-article

Živý „Tony Stark“ ukázal světu novou kosmickou loď Starship. Poletí ke hvězdám za 6 měsíců

Iron Mana v sálech kin už jen tak nepotkáme. Proto potěší, že jeho živá verze, Elon Musk, zase připravil něco, díky čemu budeme každé ráno vstávat nadšení z postele. Aspoň v to tedy šéf SpaceX doufal, když veřejnosti nedávno představil svou vizi vesmírných výprav v nejvýkonnější vesmírné lodi historie. Plavidlo Starship se má vydat k oběžné dráze už za půl roku. Co dalšího o lodi Musk prozradil?

  • 3. října 2019
bulb
main-article

Tesla Model 3: 7 zajímavostí o autě, které má rozpoutat elektrickou revoluci

Nejdřív se Elon Musk vrhl na výrobu luxusních elektrických bouráků, aby později mohl světu ukázat auto na elektřinu, které si bude moci dovolit každá americká rodina. Splní konečně elektrický sedan Tesla Model 3 jeho dlouhověký sen? Vůz se sice stal nejprodávanějším elektromobilem na světě, ale jeho výrobu stále provázejí finanční problémy.

  • 20. května 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru