Energetický štítek spotřebiče: Jak se v něm vyznat?

Podle průzkumu mezi německými spotřebiteli pro 77 % lidí zůstávají energetické třídy A+++ až A na štítcích matoucí. Pokud nakupující vidí zeleně označený pruh třídy A+ nebo A, považuje výrobek za nejhospodárnější, i když kvůli přesunu většiny prodávaných zařízení do vyšších tříd, už to není pravda. EU proto do r. 2021 změní podobu energetických štítků. Jak budou vypadat a co z nich lze vyčíst?

  • 24. května 2021
bulb

Energetický štítek spotřebiče: Jak se v něm vyznat?

main-article
bulb
main-article

Jak na úspory elektřiny v domácnosti

Náklady na elektřinu tvoří v řadě domácností nezanedbatelnou položku v rozpočtu. Na vině jsou obvykle energeticky nepříliš efektivní spotřebiče a často také jejich špatné používání. Podívejte se na několik tipů, jak své náklady na elektřinu vůbec zjistit a jak je snížit.

  • 22. května 2020
bulb
main-article

Energetický štítek domu: 7 faktů, které potřebujete vědět

Kolem energetických štítků se točí plno nejasností. Na jednu stranu pomáhají potenciálním zájemcům o nové bydlení s orientací na trhu realit, na druhou stranu však přidávají vrásky majitelům domů a bytů. Zjistěte, jak to se štítkem vlastně je, kdy je doopravdy potřeba ho vyřídit a v jakých případech se bez něj můžete obejít.

  • 17. října 2019

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru