Chytré hračky pro vaše děti. Jak elektronika vstupuje do dětských pokojů?

Technologie, která se posouvá stále kupředu, čím dál více cílí i na děti. Mezi zábavu, kterou mohou ovládat mladší generace, již nepatří jen herní konzole, ale také chytré hračky, které rozvíjejí inteligenci, nutí děti zacházet se složitějším ovládáním a hrát si aktivně. Trh je přeplněn množstvím rozdílných hraček, my vám představíme nejzajímavější varianty a jejich přednosti.

  • 6. listopadu 2020
bulb

Chytré hračky pro vaše děti. Jak elektronika vstupuje do dětských pokojů?

main-article
bulb
main-article

7 tipů na vánoční dárky pro kluky a holky, které nadchnou děti pro vědu a technologie

Jasně, ponožkami s tváří Iron Mana nebo Elsy z Ledového království nic nezkazíte. Na Vánoce ale můžete zkusit také vybrat hračku, která vaši ratolest nadchne pro vědu a techniku, robotiku či programování. To, že příští léto dítko odjede na dětský tábor do CERNu, vám nezaručíme. Ale určitě si díky našim tipům užijí spoustu zábavy nejen děti. Některé dárky „pro děti“ možná potěší hlavně dospělé.

  • 13. prosince 2019
bulb
main-article

První stavebnice Lego s doplňky z rostlinných plastů je větrná turbína s motorem

Plastové dílky populární stavebnice vyrobené z ropy budou možná již brzy minulostí. Lego se pomalu přidává na stranu zodpovědnějších společností a letos v listopadu představí úplně první stavebnici, která obsahuje plastové součásti vyrobené z rostlin. Tímto milníkem v historii Lega navíc symbolicky vzdává hold udržitelnosti a obnovitelným zdrojům. Bude se totiž jednat o stavebnici větrné turbíny.

  • 19. října 2018
bulb
main-article

Chopte se světelného meče a vyzvěte na souboj Dartha Vadera i kamarády

Kolik milovníků Hvězdných válek snilo o soubojích se světelným mečem? Teď si jej konečně mohou vyzkoušet v realitě. Zatím sice jen v té rozšířené (AR) díky hře Jedi Challenges, pořádný zážitek vás ale nemine. Atraktivně vypadá také technické řešení systému, ve kterém hraje hlavní roli váš chytrý telefon. Od května 2018 se na trh dostala i varianta pro více hráčů.

  • 20. června 2018
bulb
main-article

Netradiční vánoční dárky: Jakého robota objeví pod stromečkem váš partner, žena či děti?

Vtipný robot, který mužům zpříjemní vysávání, hračka, která naučí děti základy programování i chytrý prsten pro ženy. Takové vychytávky najdete na našem seznamu pro Ježíška. Mezi 17 tipy na netradiční vánoční dárky se to samozřejmě hemží zábavnými drony a roboty. Přáli byste si dostat roztomilé zařízení, které plave pod vodou, učí vás programovat nebo dron, který dá KO soupeřícím dronům?

  • 11. prosince 2017
bulb
main-article

Má chlupatý vibrující polštář nahradit domácí mazlíčky? Designéři asi nikdy neměli psa!

Chlupatý polštář s vrtícím ocasem má zastoupit zvířecího kamaráda a pomoci vám od emočního napětí. S umělým štěnětem, které imituje emoce a drbe se za ušima, si prý zase užijete spoustu legrace a rozehřejete své srdce. Víte, kdo by ale ocasem obdařený polštář a veselého plastového společníka ocenil nejvíce? Váš opravdový pes nebo kočka!

  • 29. listopadu 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru