Kotlíková dotace 2021: Jak získat tisíce korun od státu?

Kotlíkové dotace patří k nejvyužívanějším dotačním programům v České republice. Domácnosti díky nim dostávají významné příspěvky na výměnu starých kotlů. Pokračují kotlíkové dotace v roce 2021? Jakým způsobem můžete získat tisíce korun od státu na pořízení ekologičtějších kotlů?

  • 26. dubna 2021
bulb

Kotlíková dotace 2021: Jak získat tisíce korun od státu?

main-article
bulb
main-article

Populární kotlíkové dotace nekončí. Ministerstvo ŽP jedná o dalších penězích na rok 2020

Kdo si od podzimu 2022 zatopí v kotli na tuhá paliva 1. nebo 2. emisní třídy, bude riskovat pokutu 50 tisíc korun. Proto české domácnosti vzaly útokem dotační program na výměnu starých kotlů, který měl letos skončit poslední 3. výzvou. Jenže kolem 300 tisíc rodin stále používá nevyhovující kotle. Vypadá to, že dostanou další šanci, protože kotlíkové dotace čeká nejspíš obnova i pro rok 2020.

  • 13. února 2020
bulb
main-article

Kotelna v bytovém domě: 5 věcí, na co si dát pozor

Navrhnout optimální způsob vytápění a ohřevu vody pro bytový dům bývá mnohdy oříšek i pro odborníky. Bezproblémová plně funkční kotelna s ekonomickým provozem je výsledkem společné práce projektanta, realizační firmy i správce domu. Jaká jsou úskalí kotelny v bytovém domě?

  • 21. října 2019
bulb
main-article

Kotlíkové dotace 2019: Jak získat až 127 500 korun na výměnu starého kotle?

V krajích, kde již byly letos vyhlášeny kotlíkové dotace, se po nich jen zaprášilo. Třetí vlna kotlíkových dotací nabízí totiž poslední šanci, jak vyměnit starý nevyhovující kotel na pevná paliva za ekologičtější zdroj tepla. Zjistěte, kdo může dostat peníze na pořízení nového plynového kondenzačního kotle, tepelného čerpadla nebo kotle na biomasu v rámci kotlíkových dotací 2019.

  • 5. srpna 2019
bulb
main-article

Začíná třetí kolo kotlíkových dotací. Jak je získat? (PŘEHLED)

Dnešním dnem začala třetí vlna kotlíkových dotací. Zatím sice jen v Olomouckém a Karlovarském kraji, kde došlo k vyhlášení výzev, od poloviny května bude možné i podávat samotné žádosti. Další kraje budou postupně následovat.

  • 1. dubna 2019
bulb
main-article

Plyn nebo elektřina? Čím je výhodnější topit

Je výhodnější topit elektřinou nebo plynem? Takové dilema řeší nejenom vlastníci novostaveb, ale i majitelé starých domů, kteří se chystají na kompletní renovaci. Svou roli při rozhodování hraje mnoho faktorů a my se pokusíme zaměřit na ty nejdůležitější.

  • 16. ledna 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru