Dodavatel poslední instance (DPI): Vše, co potřebujete vědět

Dodavatel poslední instance vás chrání v případech, kdy váš dodavatel elektřiny nebo plynu zkrachuje nebo vám z jiného důvodu přestane dodávat energie. O dodávky energií sice nepřijdete, ale musíte počítat s tím, že se vám mohou výrazně navýšit ceny. Navíc u DPI můžete zůstat maximálně 6 měsíců. Co dalšího se hodí o DPI vědět?

  • 19. dubna 2022
bulb

Dodavatel poslední instance (DPI): Vše, co potřebujete vědět

main-article
bulb
main-article

Reklamace u Bohemia Energy: Za pozdní vyřízení máte nárok na finanční náhradu

Dodavatel Bohemia Energy ukončil dodávky elektřiny a plynu v říjnu loňského roku. Podle tvrzení společnosti už tři čtrvrtiny zákazníků obdržely konečné vyúčtování i vypořádání přeplatku. Na Bohemia Energy se ale valí lavina reklamací, zejména kvůli nepřesným odečtům. Pokud společnost reklamaci nevyřídí včas, musí zákazníkovi uhradit náhradu v řádech stovek korun denně.

  • 20. ledna 2022
bulb
main-article

Ceny elektřiny 2022: Očekávejte masivní zdražení

Ceny elektřiny v závěru letošního roku výrazně rostou a jinak tomu nebude ani v příštím roce. Skokové zdražení elektrické energie na burze se do ceníků dodavatelů promítá postupně, a tak můžete zdražovací dopisy očekávat i po novém roce.

  • 1. listopadu 2021
bulb
main-article

Krach Bohemia Energy: Jak mám postupovat? (NÁVOD)

Krach Bohemia Energy otřásl energetickým trhem a zasáhl téměř milion zákazníků. Pokud jste jedním z nich, přečtěte si tento článek. Zjistíte v něm podrobné informace, jak máte postupovat.

  • 13. října 2021
bulb
main-article

Krach dalšího dodavatele: One Energy & One Mobile končí. Kam půjde 23 tisíc odběratelů?

15 057 odběratelů elektřiny a 8 326 odběratelů plynu, kteří patřili k zákazníkům One Energy & One Mobile si budou hledat nové dodavatele. Pokud klienti nevyužijí zrychlené změny dodavatele do 25. 3., budou převedeni pod dodavatele poslední instance. Od něj musí odejít do 6 měsíců, ale není doporučeno otálet, aby lidé nespadli do černého odběru, kdyby se změna protáhla.

  • 23. března 2018
bulb
main-article

Enwox Energy končí. ERÚ varuje: Odběratelům hrozí spadnutí do černého odběru

Přes 5 tisíc zákazníků, kteří odebírali elektřinu od společnosti Enwox Energy, si musí hledat nového dodavatele. Firma nečekaně zkrátila své dodávky elektrické energie, a proto nebude umožněn standardní přechod k dodavateli poslední instance. Klienti mají na změnu 10 pracovních dnů. Jaké zavádějící informace podle regulátora trhu najdou odběratelé na webu Enwox Energy?

  • 21. srpna 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru